Εικαστικά/Γιάννης Μόραλης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ζωγραφική είναι αναπνοή και «θρησκεία»», έλεγε ο Γιάννης Μόραλης στην «Κ» με αφορμή την τελευταία ατομική του έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Η πεποίθησή του αυτή μαζί με την ακατάβλητη κράση του, τον ώθησαν να παρουσιάσει στα 91 του χρόνια δέκα νέα έργα μεγάλων διαστάσεων που έκανε στο ατελιέ του στην Αίγινα.

Παρά το ότι έχει χάσει όλους τους συνοδοιπόρους του, τον Παππά, τον Καπράλο, τον Νικολάου, η όρεξή του για τη ζωή και την τέχνη παραμένει αναλλοίωτη. Το εκπέμπει η πειρακτική διάθεση στα μάτια του και το κέφι του, όταν κάνει τις πρωινές του βόλτες στο Κολωνάκι και τρώει το μεσημεριανό του στου Φιλίππου. Στα εγκαίνια της έκθεσης τον Νοέμβριο, ο κόσμος σχημάτισε γύρω του μια τρυφερή αγκαλιά, παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους. Εκατοντάδες άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά για να τους γράψει δυο λόγια στον κατάλογο. Του έφεραν λουλούδια και γλυκά. Εκείνος ανταπέδιδε με τη γνωστή του ευγένεια και σεμνότητα. Μια σχέση σεβασμού και αγάπης που κρατάει πολλές δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή