«Νυχτερίδα» από την ΕΛΣ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κεφάτη όπερα του Γιόχαν Στράους «Νυχτερίδα» επιστρέφει στη Εθνική Λυρική Σκηνή. «Η Νυχτερίδα» έλεγε ο διάσημος Αυστριακός αρχιμουσικός Φέλιξ φον Βάινγκαρτνερ, «δεν είναι η καλύτερη οπερέτα, αλλά η οπερέτα» και είχε πιθανότατα δίκιο στον βαθμό που το έργο δεν είναι μόνο μουσικό αριστούργημα αλλά αποδίδει μια ολόκληρη εποχή: αυτή της Βιέννης του Φραγκίσκου Ιωσήφ.

Η Νυχτερίδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο της Βιέννης, στις 5 Απριλίου 1874. Με αυτήν εγκαινιάστηκαν την Τρίτη 5 Μαρτίου 1940 οι δραστηριότητες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που λειτούργησε αρχικά ως τμήμα του Εθνικού -τότε Βασιλικού- Θεάτρου. Η δημοφιλέστατη οπερέτα αποτελούσε εύλογη επιλογή στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής καθώς, επιπλέον, επέτρεπε την αξιοποίηση ηθοποιών πρόζας από το δυναμικό του Βασιλικού Θεάτρου. Η συγκεκριμένη παραγωγή πρωτοπαρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική σκηνή το 1991.

Η μουσική διεύθυνση είναι του Μάνφρεντ Μάιρχοφερ, η σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και τα σκηνικά-κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα. Εμφανίζονται οι: Ζάχος Τερζάκης, Δημήτρης Σιγαλός, Τζένη Δριβάλα, Λουκία Σπανάκη, Παντελής Ψύχας, Τάσος Αποστόλου κ.ά. Παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ και τις 3, 4, 5, 7, 9 και 10 Ιανουαρίου. Στο θέατρο Ολύμπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή