Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για νέες ηθοποιούς

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για νέες ηθοποιούς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο θα είναι πια τα θεατρικά βραβεία που θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα. Το βραβείο Χορν συμπλήρωσε ήδη επτά χρόνια, το δεύτερο όμως, το βραβείο Μ. Μερκούρη, θεσπίζεται από φέτος με πρωτοβουλία του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της. Είναι ετήσιο και θα απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέας ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Τη Δευτέρα στις 8 μ. μ., στο θέατρο «Χορν» θα γίνει η αρχή. Υποψήφιες για το βραβείο Μερκούρη είναι: η Αννα Καλαϊτζίδου για τις παραστάσεις «Τόσο πολύ νερό, τόσο κοντά στο σπίτι» του Ρέιμοντ Κάρβερ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και το «Φι» των Αργύρη Ξάφη – Βασίλη Μαυρογεωργίου σε σκηνοθεσία του πρώτου στο θέατρο Αμόρε. Επίσης, η Κόρα Καρβούνη για τις «Σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας» του Λούκας Μπαίρφους, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Ν. Κόσμου, αλλά και η Ρηνιώ Κυριαζή που ερμήνευσε την «Φεύγουσα κόρη» που σκηνοθέτησε η Μίρκα Γεμεντζάκη στο ίδιο θέατρο. Υποψήφια είναι και η Εύη Σαουλίδου για τις ερμηνείες της στο «Μπέλα Βενέτσια» του Γιώργου Διαλεγμένου και της Ισμήνης στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που επίσης σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής.

Οι τρεις υποψήφιοι για το ανδρικό βραβείο είναι οι: Δημήτρης Παπανικολάου για το «Ντιμπούκ» του Μάγιερς που σκηνοθέτησε ο Σωτήρης Χατζάκης στην Πειραματική του Εθνικού, ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης για το ρόλο του Λευτέρη στο «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, αλλά και ο Γιάννος Περλέγκας που έπαιξε τον δεύτερο ανδρικό ρόλο στην παράσταση του Νίκου Μαστοράκη.

Στους βραβευθέντες θα δοθεί ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και στις γυναίκες, η καρφίτσα της Μελίνας την οποία πρόσφερε το Ιδρυμα Μερκούρη. Και τα δύο περνούν κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενα από περγαμηνή. Την επιτροπή αποτελούν οι: Κ. Γεωργουσόπουλος, Στ. Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου, Αντιγόνη Κάραλη. Για το θεσμό των βραβείων θα μιλήσει ο Κ. Γεωργουσόπουλος και για τη θέσπιση του καινούργιου, η Μανουέλα Παυλίδου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή