Επίσκεψη στα μουσεία με… προσωπικό ξεναγό

Επίσκεψη στα μουσεία με… προσωπικό ξεναγό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές Ιουλίου το αργότερο οι επισκέπτες κάποιων μουσείων θα έχουν την ευκαιρία για τον δικό τους προσωπικό ξεναγό, ενώ αυτόματα συστήματα πώλησης εισιτηρίων θα διευκολύνουν ουρές και καθυστερήσεις. Η Ελλάδα, υιοθετεί επιτέλους, εκσυγχρονισμένους τρόπους για τους επισκέπτες των μουσείων ενώ το επόμενο βήμα του υπουργείου Πολιτισμού θα σχετίζεται με την εικόνα της εμφάνισης τόσο των υπαλλήλων όσο και των αρχαιολογικών χώρων. Για τα δυο τελευταία ο Γιώργος Βουλγαράκης ετοιμάζει μια ακόμη συνέντευξη Τύπου μαζί με την αναγγελία του νοικοκυρέματος στο ΤΑΠΑ. Χθες πάντως μίλησε για τις αλλαγές που θα δούμε σε λίγο καιρό, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σταδιακά με την εφαρμογή των μέτρων σε όλα τα μουσεία. Η αναβάθμισή τους επετεύχθη με την υπογραφή δυο σημαντικών συμβάσεων του ΥΠΠΟ και του Οργανισμού προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. για την ανάπτυξη, προμήθεια και εφαρμογή φορητών συστημάτων πληροφόρησης σε 15 μουσεία και χώρους κόστους 9.553.314 ευρώ. Εργο που θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες και πιλοτικά θα αρχίσει από το Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Σε 14 μήνες θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων πώλησης εισιτηρίων, διαχείρισης και ελέγχου των εισόδων του κοινού (κόστους 2.700.388 ευρώ) που θα εγκατασταθεί πιλοτικά στην Ακρόπολη Λίνδου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών. Με το νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, η χώρα αναμένεται να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους ύψους 3.000.000 ευρώ, που χάνονταν με το παλιό σύστημα έκδοσης υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης κι όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως υπάρχει δικογραφία για διπλά εισιτήρια!

Ολα αυτά θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης 7 εκ. επισκεπτών ετησίως των πιο σημαντικών μουσείων και χώρων, τη δυνατότητα να πληρώνουν και με πιστωτικές κάρτες, να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος κατά την είσοδο και έξοδό τους, πακέτα και ειδικές προσφορές αγοράς εισιτηρίων κ.α. Οσο για τα αυτόματα εκδοτήρια, θα υπάρχει ηλεκτρονικός χαρτονομισματοδέκτης, με δυνατότητα πολλαπλής ανάγνωσης χαρακτηριστικών ασφαλείας για έλεγχο γνησιότητας, αξίας 5, 10, 20 και 50 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή