Εκδηλώσεις για το 1821 στην Αθήνα

Εκδηλώσεις για το 1821 στην Αθήνα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επανάσταση του 1821: Οι υλικές μαρτυρίες ως πηγή της ιστορίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το βράδυ η «Ελληνογερμανική Αγωγή», με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Για να τιμηθεί το γεγονός οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων όπως έκθεση, ομιλίες και συναυλία. Οι λιθογραφίες του 19ου αιώνα που παρουσιάζονται και φιλοτεχνήθηκαν από τον Στρατηγό Μακρυγιάννη που αποτύπωσε τον ξεσηκωμό με τη βοήθεια του Δημητρίου ή (κατ’ άλλους) του Παναγιώτη Ζωγράφου, προέρχονται από τις συλλογές του Γιώργου Κωστόπουλου και του Δημητρίου Μεθενίτη. Σ’ αυτές εμφανίζονται οι διαφορετικές εκφραστικές προσεγγίσεις των πρωτεργατών της Επανάστασης, των πολεμικών συρράξεων όπου έλαβαν μέρος, καθώς και των αντιλήψεων που επικρατούσαν στα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια για τους επώνυμους και ανώνυμους εκείνους ήρωες.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλία του Δημήτρη Κωνστάντιου (φωτ.), διευθυντή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Προετοιμάζοντας την επανάσταση: Οι υλικές μαρτυρίες ως πηγή της Ιστορίας», ενώ για την έκθεση θα μιλήσει η κριτικός Αθηνά Σχινά. Τέλος, η παιδική χορωδία του σχολείου θα παρουσιάσει τα «Λιανοτράγουδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή