Με το βλέμμα στους νέους κόσμους

Με το βλέμμα στους νέους κόσμους

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ ε το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Space – Το Διάστημα» ολοκληρώνεται ο θεματολογικός κύκλος της προσφοράς της «Καθημερινής» για το Διάστημα και την κατάκτησή του. Τρία ακόμη επεισόδια αναφέρονται στην αμφισβητούμενη μοναξιά των ανθρώπων στο σύμπαν, στους νέους κόσμους που θα πρέπει να ανακαλύψει η ανθρωπότητα προκειμένου να επιβιώσει, αλλά και στα μελλοντικά ταξίδια στο Διάστημα. Αναλυτικά, στο «Είμαστε μόνοι;» ο αφηγητής Σαμ Νιλ ταξιδεύει στο σύμπαν για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Ψάχνουμε σε μακρινούς πλανήτες και κάνουμε βουτιά σε ωκεανούς άλλων κόσμων, όλα αυτά για να απαντήσουμε στο ερώτημα, «Υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω»; Στους «Νέους κόσμους» παρατηρείται ότι ο ήλιος θερμαίνεται όλο και περισσότερο και ότι στο μακρινό μέλλον θα κάψει οποιαδήποτε μορφή ζωής πάνω στη γη. Ο Σαμ Νιλ σε αυτό το επεισόδιο ερευνά το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρωπότητας, ένα μέλλον που θα έχουμε κατασκευάσει καινούργια σπίτια σε άλλους κόσμους, καθώς θα τραπούμε σε φυγή από την καταστροφή του ήλιου μας. Τέλος, στο τελευταίο μέρος της σειράς, το «Οδεύοντας με θάρρος», σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ «Space» μας ταξιδεύει από τον πλανήτη μας έως τα πέρατα του σύμπαντος. Μέσω αυτού γινόμαστε μάρτυρες της ομορφιάς αλλά και της βίας του κόσμου. Θα δούμε κάποια στιγμή όμως αυτά τα θαύματα με τα ίδια μας τα μάτια; Το τελευταίο μέρος του «Space» παρουσιάζει την τεχνολογία που ίσως μια μέρα ταξιδέψει τα παιδιά των παιδιών μας στ’ άστρα.

Το δεύτερο και τελευταίο DVD της σειράς ντοκιμαντέρ «Space – Το Διάστημα» προσφέρεται από την «Καθημερινή» το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή