Τα λαϊκά πανεπιστήμια της Αθήνας ανθούν

Τα λαϊκά πανεπιστήμια της Αθήνας ανθούν

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από το ταραγμένο σκηνικό της ανώτατης παιδείας, ένας άλλος κόσμος εκπαίδευσης ανθεί σιωπηλά: τα λαϊκά, τα ανοιχτά, τα εναλλακτικά σχολεία προσελκύουν πλήθος ενηλίκων σπουδαστών και προσφέρουν διά βίου μάθηση και επιμόρφωση, χωρίς το άγχος του πανεπιστημιακού πτυχίου.

Τα δίδακτρα είναι χαμηλά ή μηδαμινά για τους φοιτούντες και το θεματικό φάσμα προσφερόμενων μαθημάτων ευρύτατο: από φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες, έως ιστορία της τέχνης, θέατρο, δραματολογία, πληροφορική, μετάφραση, λογοτεχνία, κινηματογράφο, ζωγραφική κ.λπ.

Ευχάριστες εκπλήξεις, οι κύκλοι μαθημάτων που προσφέρει ο ιστορικός «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός» (ιδρύθηκε το 1872), όπου ξεχωρίζει το δημοτικό σχολείο για αλλοδαπούς, αλλά και τα υψηλού επιπέδου μαθήματα Ιστορίας Τέχνης της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» (ιδρύθηκε το 1837). Μαζί τους και πολλοί άλλοι εναλλακτικοί οργανισμοί, νεότεροι ή παλαιότεροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή