«H Αρχαια Ρωμη»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Αρχαία Ρώμη», μία από τις σπουδαιότερες πόλεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, παρουσιάζεται στη νέα προσφορά της «Καθημερινής», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής του BBC, του Discovery Channel και του ZDF. Στα δύο πρώτα επεισόδια, που περιλαμβάνονται στο πρώτο DVD, παρουσιάζεται η ιστορία του Νέρωνα και του Ιούλιου Καίσαρα, η ιστορία κάποιων από τους πιο ισχυρούς ηγέτες της ιστορίας. Μια ιστορία απληστίας, λαγνείας, παρακμής και αιματηρής φιλοδοξίας. Το επεισόδιο που αφορά τον Νέρωνα δείχνει πώς ο άνθρωπος που κυβερνούσε το ένα τέταρτο του έως τότε γνωστού κόσμου, κυριεύτηκε από την τρέλα και έφτασε τη Ρώμη στα όρια της καταστροφής. Το ντοκιμαντέρ «Αρχαία Ρώμη» αρχίζει με τη μεγάλη φωτιά της που κατέστρεψε την πόλη. Ο Νέρωνας ξεκίνησε τη μεγαλύτερη ανοικοδόμηση που γράφτηκε στην ιστορία, καταχράστηκε τα χρήματα των ναών και ανάγκαζε τους ευγενείς να του αφήνουν τα χρήματά τους στη διαθήκη τους και ύστερα διέταζε τη δολοφονία τους. Το δεύτερο επεισόδιο αναφέρεται στον Ιούλιο Καίσαρα. Πρόκειται για τον πιο γνωστό αυτοκράτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ιδιοφυΐα στη στρατηγική πολέμου, βάρβαρος, φιλόδοξος, γοητευτικός, παθιασμένος με την εξουσία. Κατάφερε να παραγκωνίσει τη δημοκρατία της Ρώμης που διοικούσε για 500 χρόνια και να πάρει όλη την εξουσία στα χέρια του. Πρόκειται ίσως για το σπουδαιότερο γύρισμα της ιστορίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το πρώτο DVD της σειράς «Αρχαία Ρώμη: Η άνοδος και η πτώση μιας αυτοκρατορίας» προσφέρεται από την «Καθημερινή» την Κυριακή 22 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή