ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τιμητική εκδήλωση για τον Χαράλαμπο Μπούρα, το έργο και την επιστημονική του προσφορά, πραγματοποιεί απόψε το βράδυ το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, 7.30 μ.μ.). Θα μιλήσουν οι Μανώλης Κορρές, Σταύρος Μαμαλούκος, Δημήτρης Φιλιππίδης, Μάνος Μπίρης, Μάρω Αδάμη και Cyril Μango.

ΒΙΒΛΙΟ

Με θέμα «Το βιβλίο στον ξένο Τύπο» θα μιλήσουν απόψε στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 7.30 μ.μ.) ο Χαβιέ Ροδρίγκεθ Μάρκος (διευθυντής του λογοτεχνικού παραρτήματος Babelia της ισπανικής εφημερίδας «El Pais»), ο Ντίνος Σιώτης (ποιητής, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «(δεκ)ατα») και ο Βέσνα Ραντίσεβιτς (μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η χορωδία «The Singing Hoosiers» του Indiana University Jacobs School of Music εμφανίζεται απόψε στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου (Γαρυττού 53, 9 μ.μ.).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Διήμερο αφιέρωμα στις Ελληνίδες Ντοκιμαντερίστριες» διοργανώνει το πρόγραμμα «Σπουδές Φύλου και Ισότητας στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες» του Παντείου Πανεπιστημίου. Σήμερα (5-8.30 μ.μ.) και αύριο (4-8.30 μ.μ.) στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος Prince» (Λ. Συγγρού 106).

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

«Η φιλοσοφία στη σκηνή: Σωκράτης». Διάλεξη με συνοδεία μουσικής και video art στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής (7 μ.μ.).

Β Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο ελληνιστής καθηγητής Τζον Αντον θα μιλήσει αύριο στις εγκαταστάσεις του βρετανικού κολεγίου St. Lawrence στο Κορωπί με θέμα «Το Πολιτιστικό Μήνυμα του Νίκου Καζαντζάκη» (οδός Ανεμώνης, 1 μ.μ., τηλ. 210-89.17.000).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οκτώ συγκροτήματα νέων συμμετέχουν στη συναυλία που πραγματοποιείται για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης ως πολιτιστικό στέκι. Αυτή την Παρασκευή (11/5, 7.30 μ.μ., Δημοτική Αγορά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή