Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο

Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η σημερινή και η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη. Με την ευκαιρία, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) αποφάσισε τιμώμενο Μουσείο για το 2007 να είναι η Εθνική Γλυπτοθήκη της Εθνικής Πινακοθήκης. Ετσι απόψε στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εορταστική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Αλσος Στρατού στου Γουδή παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Θα μιλήσουν η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και ο αρχιτέκτονας – καθηγητής Γιώργος Παρμενίδης.

Σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 30 Μαΐου και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, κ.ά.

Ενδεικτικά σήμερα στις 6 το απόγευμα προβλέπεται ξενάγηση στην υπαίθρια έκθεση σύγχρονης γλυπτικής «Anna Chromy-Αναβίωση των Μύθων», ενώ στο Νομισματικό Μουσείο οι ξεναγήσεις θα γίνονται ανά ώρα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο οι ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Γιάννης Κολέφας (1927-1986).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή