Διαμαρτυρία Εικαστικού Επιμελητηρίου

Διαμαρτυρία Εικαστικού Επιμελητηρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη επιτίθεται το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών με αφορμή τις εξαγγελίες του για τον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το ΕΕΤΕ καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ελληνες καλλιτέχνες ειδοποιήθηκαν μέσα από τις εφημερίδες για το ότι θα πραγματοποιηθεί -από κρατικούς φορείς- η 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, ενώ θα όφειλαν να το γνωρίζουν μέσα από ανοικτή πρόσκληση, η οποία δεν έγινε ποτέ. Το ΕΕΤΕ συνεχίζει ότι στις εκθέσεις που προβάλλουν την ελληνική τέχνη στο εξωτερικό, οι εκπροσωπήσεις των καλλιτεχνών συχνά δεν γίνονται με διαγωνιστικές διαδικασίες και παρακάμπτονται οι αρμόδιοι φορείς.

Χρέη

Στην ανοικτή επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνεται επίσης ότι παραμένει εδώ και πολύ καιρό στάσιμο το θέμα της αποπεράτωσης των εργασιών στη μελλοντική στέγη του ΕΕΤΕ επί της οδού Βαλτετσίου 42. Ενώ εξαγγέλθηκε επισήμως επιχορήγηση 300.000 ευρώ, το υπουργείο χρωστά ήδη στην εργολήπτρια εταιρεία το ποσό των 700.000 ευρώ για εργασίες που ήδη έχουν γίνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κτίριο έχει σφραγιστεί, ημιτελές. Για την ολοκλήρωση θα χρειαστούν -σύμφωνα με το Επιμελητήριο- άλλες 450.000 ευρώ.

Το ΕΕΤΕ προσθέτει ότι, ενώ έχει εγγεγραμμένα μέλη 5.000 Ελληνες καλλιτέχνες, υποχρηματοδοτείται και δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, αφού έχει χρέη ύψους 200.000 ευρώ. Το 2006 και το 2007 η επιχορήγηση που έλαβε ήταν το μισό των ανελαστικών του δαπανών. Αναφορά γίνεται επίσης και στην αναγγελία του υπουργού σχετικά με την επαναφορά του θεσμού της Πανελλήνιας Καλλιτεχνικής Εκθεσης το 2008, όπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών σκοπεύει να διεκδικήσει δυναμικά την παρουσία του, τόσο στην οργανωτική όσο και την κριτική επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή