Μουσικό ραντεβού τον Οκτώβρη

Μουσικό ραντεβού τον Οκτώβρη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεννήθηκε δύσκολα κι ήταν αμφίβολο αν θα επιβιώσει.Το αγκάλιασαν όμως καταξιωμένοι δημιουργοί και δύο οργανισμοί, η ΕΡΤ και η ΔΕΘ, που εξακολουθούν να επενδύουν για να το συνεχίσουν, μολονότι στον τρίτο χρόνο προσπαθεί ακόμη να σταθεί στα πόδια του και να βρει τον δρόμο ενός καταξιωμένου θεσμού. Πρώτος απολογισμός χθες για το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού από τους διοργανωτές που επανήλθαν στη Θεσσαλονίκη για να ανανεώσουν το διήμερο (τηλεοπτικό) μουσικό ραντεβού στις 18 και 20 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Πυλαίας. Πρωταγωνιστές της διήμερης «γιορτής του ελληνικού τραγουδιού» θα είναι και πάλι νέοι δημιουργοί και ερμηνευτές που προλαβαίνουν ώς την Παρασκευή 15 Ιουνίου να υποβάλουν τα τραγούδια τους για τον διήμερο διαγωνισμό.

«Ξεκινήσαμε δύσκολα, πιστέψαμε και επενδύσαμε για να δώσουμε βήμα στους νέους καλλιτέχνες. Βαίνουμε βελτιωμένοι, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να καθιερώσουμε έναν θεσμό με ποιότητα και διάρκεια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος. Ο απολογισμός των δύο ετών για την ΕΡΤ δεν καταγράφει -ούτε προσδοκά- κέρδη παρά μόνο έσοδα από χορηγίες, εισιτήρια, διαφημίσεις, SMS. «Είναι μια επένδυση που θα αποδώσει μακροπρόθεσμα τόσο για τους οργανισμούς που χρηματοδοτούν τη διοργάνωση (1 εκατ. η ΕΡΤ και 700.000 ευρώ η ΔΕΘ) όσο και για το ελληνικό τραγούδι», εκτιμά ο κ. Παναγόπουλος. «Εύρωστα αποτελέσματα θα είναι σε θέση να υπάρχουν έπειτα από μια εξαετία κι αυτό θα φανεί από τα τραγούδια που θα αγαπηθούν και τους καλλιτέχνες που θα εξελιχθούν», εκτιμά απο την πλευρά της η Λίνα Νικολακοπούλου.

Συμμετέχει στη σύμπραξη εθελοντικά εξαρχής, ομολογεί όμως ότι η κριτική επιτροπή πρέπει να είναι «πιο αυστηρή στην επιλογή των τραγουδιών, να κοιτάξει τα πιο γερά σήματα σε κάθε είδος τραγουδιού από νέους καλλιτέχνες που δεν μιμούνται αλλά μπορούν να φέρουν κάτι καινούργιο. «Το λαϊκό τραγούδι είναι ο καθρέφτης της ελληνικής μουσικής. Σημασία έχει οι νέοι δημιουργοί να το δώσουν με φρέσκο τρόπο και να ξανάρθει η απλότητα της διασκέδασης», επισημαίνει.

Η φετινή διοργάνωση κινείται στο πλαίσιο των προηγούμενων με μοναδική εξαίρεση την προκριματική διαδικασία. Την πρώτη βραδιά θα διαγωνιστούν τα 16 τραγούδια από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν δύο μεγάλες συναυλίες (αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ) και μια ημερίδα με θέμα «Μουσική και ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή