Σε βράχους και σε δρόμους

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους, αλλά και στα θέατρα Βράχων θα φιλοξενηθεί το 21ο Φεστιβάλ του Υμηττού, που φέτος δεν αντιμετώπισε τα περσινά προβλήματα, που είχαν συνέπεια την ακύρωσή του. Χθες το μεσημέρι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Υμηττού, Παρασκευάς Καρασούλος, ανακοίνωσε το πρόγραμμα, που έχει γενικό τίτλο «Ποίηση και μουσική» και περιλαμβάνει θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο σκιών, θερινό σινεμά, κ.λπ.

Από τις 7 Ιουνίου, τα δύο Θέατρα Βράχων θα φιλοξενήσουν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής αφιερωμένης στον Ανδρέα Λεντάκη, και θ’ ακολουθήσουν πολλοί μουσικοί ήχοι, από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς και τον Φοίβο Δεληβοριά μέχρι τον Χρόνη Αηδονίδη και τους Buena Vista Social Club. O Ιούλιος στον Υμηττό θ’ ανοίξει με τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη και ο μήνας περιλαμβάνει Χορό των Δερβίσηδων, με αφορμή τα 800 χρόνια από τη γέννηση του Ρούμι, συναυλίες του Χρήστου Θηβαίου, των Active Member, του Δώρου Δημοσθένους και του Lucio Dalla, ενώ ιδιαίτερη θέση έχει το μεγάλο αφιέρωμα στα 150 χρόνια από το θάνατο του Δ. Σολωμού με μία παράσταση σκηνοθετημένη από τον Σωτήρη Χατζάκη.

Ενα παράλληλο φεστιβάλ, όμως, (και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του Φεστιβάλ Υμηττού, που μ’ αυτόν τον τρόπο κάνει όλους τους πολίτες κοινωνούς του Φεστιβάλ) θα εκτυλίσσεται και στους δρόμους του αθηναϊκού δήμου, με συναυλίες (Μάρθα Φριντζήλα, Υπόγεια Ρεύματα, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Παυλίδης, Κώστας Θωμαΐδης, Encardia, κ.λπ), λαϊκά γλέντια (αρχής γενομένης στις 10 Ιουνίου με τη Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελλά στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), Καραγκιόζη, εργαστήρια για παιδιά και άλλες εκδηλώσεις που φιλοδοξούν να στήνουν γιορτές στους δρόμους της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή