Σχόλιο γελοιογράφων για έκθεση του ΥΠΠΟ

Σχόλιο γελοιογράφων για έκθεση του ΥΠΠΟ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών που καταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες με ανοικτή επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, η λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων ανακοινώνει ότι αποστασιοποιείται από τα σχέδια του Γ. Βουλγαράκη για επικείμενες εκθέσεις. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η λέσχη δεν έχει καμία ανάμειξη στην εξαγγελία του υπουργού για τη διενέργεια διεθνούς ετήσιου διαγωνισμού και έκθεσης γελοιογραφίας, «στην οποία προχώρησε ύστερα από συνεννόηση με ιδιωτική εταιρεία και για την οποία θα διατεθεί από το υπουργείο το ποσό των 200.000 ευρώ(!)».

«Η αλήθεια είναι», τονίζουν, «ότι μόλις πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του υπουργείου, δηλώσαμε με επιστολή μας στον Γ. Βουλγαράκη το ενδιαφέρον, την πρόθεση και την επιθυμία μας να συμβάλουμε στη διοργάνωση της εκδήλωσης, θεωρώντας αυτονόητο ότι αυτή αφορά κατ’ εξοχήν τον πολιτιστικό χώρο που δραστηριοποιούμαστε. Ο κ. Βουλγαράκης θεώρησε σωστό να μας αγνοήσει και να προχωρήσει απερίσπαστος στην εξαγγελία του. Θα επανέλθουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή