Ελληνικό τραγούδι: Σαν να συνεχίζεται από τον χειμώνα…

Ελληνικό τραγούδι: Σαν να συνεχίζεται από τον χειμώνα…

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ποικιλία που συναντάμε αυτό το καλοκαίρι στα ξένα σχήματα, δεν τη βρίσκουμε στα ελληνικά. Από τους Ελληνες τραγουδιστές πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται για περιοδεία σε όλη τη χώρα, όμως μια ματιά στους σχηματισμούς και στα προγράμματα, μαρτυράει την αναμενόμενη καλοκαιρινή τακτική. Συνδυασμοί χωρίς την προσπάθεια της έκπληξης και του ξεχωριστού και άλλοι τόσο προβλέψιμοι, σαν συνέχεια των χειμερινών τους προγραμμάτων. Η αμηχανία της δισκογραφίας, η μείωση των πωλήσεων, οι δυσκολίες στην παραγωγή και η έλλειψη καινούργιων τάσεων είναι αυτό που χαρακτηρίζει και το φετινό προβλέψιμο καλοκαίρι που δείχνει να πορεύεται δειλά και άτολμα. Και δυστυχώς η έκπληξη για τη συνεργασία της Δημήτρας Γαλάνη και των Mode Plagal μετατέθηκε για αργότερα αφού δεν προλάβαιναν για φέτος να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη συνεργασία και την έκπληξη.

Σαν τον πυρήνα. Την έκπληξη την κατάφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος τον χειμώνα και παρότι το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, με δύο ισχυρούς στυλοβάτες τον Σταύρο Λάντσια και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, αξίζει τον κόπο. Είναι από τα καλύτερα προγράμματα που έστησε τα τελευταία χρόνια και ακριβώς επειδή δεν κάλυψε τη διάρκεια που περιμέναμε στο Γκαζάρτε, άφησε σε όλους μας την αίσθηση ότι δεν τους απολαύσαμε όσο θα θέλαμε. Το φετινό καλοκαίρι είναι η ευκαιρία… (Μικρή Επίδαυρος, 27 και 28/7)

Ντουέτο με πιστό κοινό. Αλκίνοος Ιωαννίδης – Σωκράτης Μάλαμας. Το ντουέτο τους έχει και σημασία για το τι αντιπροσωπεύει ο καθένας τους στο θολό τοπίο του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και για το φανατικό ακροατήριό τους. Εχουν σταθερό κοινό και ο συνδυασμός είναι από τους πιο επιτυχημένους.

Μοναχική πορεία ακολουθούν ο Μανώλης Λιδάκης, ο Ορφέας Περίδης και ο Φοίβος Δεληβοριάς, αντίθετα ο Θάνος Μικρούτσικος κάλεσε ενισχύσεις: τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιάννη Κούτρα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Ο Νίκος Πορτοκάλογου συνεχίζει όπως τον χειμώνα αλλά και ο Μαχαιρίτσας – Μπουλάς – Μιτζέλος (χωρίς την Τσανακλίδου), μόνοι τους και ο Γιάννης Κότσιρας, όπως και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ενώ λαϊκά επιμένουν μόνο ο Χρηστος Νικολόπουλος με τον Δημήτρη Μπάση και ο Κώστας Μακεδόνας. Η Δήμητρα Γαλάνη θα ανηφορίσει τελικά στον Λυκαβηττό στις 28/6 με τον νεαρό Γιώργο Καραδήμο.

Τα αφιερώματα αρέσουν. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. Του Μάνου Λοΐζου αφιέρωμα στο Ηρώδειο ετοιμάζει (και δικαιούται) η Χάρις Αλεξίου (14,15/6). Και ο Παναγιώτης Κουνάδης κάνει αφιέρωμα για τις «ουσίες στο ελληνικό τραγούδι», μέρος από ένα σύνολο 2.000 και πλέον τραγουδιών που καταπιάνονται με το αλκοόλ, το χασίς, τη νικοτίνη, μορφίνη, ηρωίνη κ.λπ. Σε αυτό το πρόγραμμα που σκηνοθετεί ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα δούμε ένα σχήμα που αποτελείται από τον Γιώργο Νταλάρα και τον Χρήστο Θηβαίο μέχρι τον Μπάμπη Τσέρτο και την ταλαντούχα και πολυπράγμονα Μάρθα Φριντζήλα. Μαζί και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Τιμές εισιτηρίων. Ξεκινούν από 15 ευρώ και αν σκέφτεστε να επιλέξετε ένα αφιέρωμα θα βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη: μέχρι 80 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή