Η μεταφυσική ματιά Ζαχαριουδάκη – Χάρου

Η μεταφυσική ματιά Ζαχαριουδάκη – Χάρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιαπωνικά χαρτιά μεγάλων διαστάσεων με πρωτότυπες εκτυπώσεις του Μανώλη Χάρου και μεγάλα χάρτινα πλέγματα κατασκευασμένα από χαρτιά κομμένα σε καταστροφέα εγγράφων, του Μανώλη Ζαχαριουδάκη εκτίθενται στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας από χθες. «Απόπειρες Εφαρμοσμένης Μεταφυσικής» είναι ο τίτλος της διπλής αυτής έκθεσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε μια προσπάθεια τα μνημεία της Κέρκυρας να αναδειχθούν και να παίξουν ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά γεγονότα της περιφέρειας.

Εικονιστικές συνθέσεις με έντονα χρώματα συνομιλούν, χωρίς να αντιπαρατίθενται, με χαοτικά, άχρωμα, ρυθμικά επαναλαμβανόμενα, χάρτινα πλέγματα. Οι δύο ζωγράφοι έχουν συνεργαστεί και έχουν εκθέσει μαζί πολλές φορές και έτσι υπάρχει μια ουσιαστική, εσωτερική, συγγένεια των έργων τους.

Ο τίτλος της έκθεσης «Απόπειρες εφαρμοσμένης μεταφυσικής» δηλώνει την πρόθεση των καλλιτεχνών να προσεγγίσουν εικαστικά θέματα που άπτονται της μεταφυσικής, αλλά υποκρύπτει και μια παιγνιώδη και υπονομευτική διάσταση. Ο Μανώλης Χάρος εμπνέεται από τον Ελβετό ρομαντικό ζωγράφο A. Boecklin, ενώ ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης από διακοσμητικά θέματα της βυζαντινής τέχνης και συμβολικά ρυθμικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα της τέχνης διαφόρων πολιτισμών.

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 29 Σεπτεμβρίου 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή