Οι σωστικές ανασκαφές στην Αρτα

Οι σωστικές ανασκαφές στην Αρτα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας χρόνος λειτουργίας και οι δραστηριότητες της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Αρτας είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας. Είναι που ενεργοποιήθηκε η ΛΓ΄ ΕΠΚΑ, με δραστηριότητες στον νομό και σωστικές ανασκαφές στη σύγχρονη πόλη κατά τις οποίες αποκαλύπτονται διαρκώς λείψανα της αρχαίας Αμβρακίας.

Η προστασία και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και εκτός των ορίων της πόλης είναι επίσης μια ακόμη αρμοδιότητα, ενώ με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εξοπλισμού και προετοιμασίας της έκθεσης του νέου Μουσείου Αρτας, προκειμένου να υποδεχτεί το κοινό στο τέλος του 2008 ή το αργότερο στις αρχές του 2009.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ημερίδας θα παρουσιαστούν μέσα από 13 ομιλίες τα αποτελέσματα των σωστικών ανασκαφικών ερευνών της εφορείας και λεπτομέρειες για το καινούργιο μουσείο.

Ανάλογα είναι και τα θέματα που θα αναπτυχθούν. Μια γνωριμία με την Αμβρακία, το τείχος και οι πρόσφατες ανασκαφές, οι οικίες και το νεκροταφείο με τα πρόσφατα ευρήματα, οι εργασίες αποκόλλησης βοτσαλωτού δαπέδου, η αποκάλυψη αρχαιοτήτων κατά την εκτέλεση δημόσιων τεχνικών έργων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή