ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγίας Πετρούπολης απόψε στο Ηρώδειο (9 μ.μ.). Διευθύνει ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ. Σολίστ στο πιάνο ο Δημήτρης Σγούρος. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» για την ανέγερση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα του Τσαϊκόφσκι «Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση» και «Συμφωνία αρ. 5 σε μι ελάσσονα».

ΒΙΒΛΙΟ

«Μια ζωή δύο ζωές» (εκδ. Κέδρος). Ο Νίκος Θέμελης θα υπογράψει το τελευταίο του βιβλίο για τους αναγνώστες του απόψε στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 7-9 μ.μ.).

– Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Χαζάκη «Παγκόσμια οικονομική ηγεμονία ή συνεργασία; Ο ρόλος της ομάδας των οκτώ πιο αναπτυγμένων χωρών» (εκδ. Παπαζήση) στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, 12 μ.μ.).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 170 χρόνων του π[ανεπιστημίου διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Πανεπιστήμιο και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: ιστορικές προσεγγίσεις». Σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» (Πανεπιστήμιο Αθηνών, λεωφ. Πανεπιστημίου 30). Πληροφορίες: τηλ. 210-36.89.522.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Με θέμα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο πολιτισμός του ύψους» θα μιλήσει σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο (4.15 μ.μ.) η Χρυσή Καρύδη. Η εισήγησή της εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα» που οργανώνει το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.

– «Από την τραγωδία στην όπερα. Η σημασία της συνέχειας για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». Διάλεξη του Κωνσταντίνου Κακαβελάκη στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, 8 μ.μ.). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δωρεάν σεμινάριο χορού με τον Jozef Frucek (Ομάδα RootlessRoot) διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Ιουνίου στα τηλέφωνα: 210-92.82.929, 210- 92.82.962, 210-92.82.919.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή