Κράνος δικαίου

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρες κι εσύ έναν επώνυμο χωρίς ζώνη! Μπορείς!» Αυτό είναι το νέο μήνυμα προς την αναδυόμενη «δημοσιογραφία των πολιτών». Τα συνεργεία τουλάχιστον δύο καναλιών (Mega και ΑΝΤ1) έστησαν καραούλι στην είσοδο της Βουλής και απαθανάτισαν τους βουλευτές που κατευθύνονταν στο πάρκινγκ του κτιρίου χωρίς να έχουν δεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Μα τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο στρίβει από τη Βασιλίσσης Σοφίας, είναι ζήτημα αν η ταχύτητά του ξεπερνά τα 10 χλμ./ώρα και θα μπορούσε κανείς να το ακινητοποιήσει ακόμα και φρενάροντας με το πέλμα, όπως κάνουμε όταν τρέχουμε στην κατηφόρα με πατίνι.

Δεν είναι κωμικοτραγικό κάποιοι πανελληνίως άγνωστοι βουλευτές (καθώς ποτέ δεν έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση) να γίνονται δαχτυλοδεικτούμενοι επειδή βρέθηκαν χωρίς ζώνη σε λάθος χρόνο και λάθος τόπο; (Και ο λάθος τόπος είναι η Βουλή, όχι κάποια οδός ταχείας κυκλοφορίας).

Δείτε τους, κύριε Λιάπη! Δώστε εντολή να κοπεί και γι’ αυτούς κλήση, όπως και για τον κ. Ψωμιάδη που οδηγούσε μηχανή στη Θεσσαλονίκη με συνεπιβάτιδα τη νικήτρια της Εurovision – χωρίς κράνος και οι δύο. Μια που η ισότητα, η αδελφοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν όνειρο απατηλό, τουλάχιστον ας επιβληθεί η δικαιοσύνη ως προς τη ζώνη, το κινητό και το κράνος.

Δεν είμαι ειδική κρανολόγος-ζωνολόγος. Τι να πω για τα μέτρα; Καλό θα ήταν να τηρούνται και χωρίς το φόβο των προστίμων και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως στις τουριστικές περιοχές, εκεί όπου «γουρούνες», μηχανάκια και θηριώδη τριαξονικά αυτοκίνητα δημιουργούν τρομακτικό ηχητικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ως πότε, παλικάρια, θα ζούμε στριμωχτά,

δεμένοι με ζωνάρια και δίχως κινητά;

Τον Θούριο, όχι του Ρήγα, αλλά του ξέγνοιαστου καβαλάρη έψαλε χθες ο Δήμος Βερύκιος («Καλημέρα σας», Alpha). Σχολιάζοντας τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης, δηλώνει ευθαρσώς ενώπιον των τηλεθεατών και μιας αξιωματικού της Τροχαίας ότι ο ίδιος έχει τρία κινητά και δεν έχει σκοπό να πάψει να τα χρησιμοποιεί ενώ οδηγεί, μόνο που δεν θα τον πιάσουν ποτέ! Στην πονηριά του κράτους-φοροεισπράκτορα, μας λέει, αντιτάσσει την πονηριά του Ελληνα οδηγού και, όπως υποστηρίζει, έχει τρόπο να μπαίνει στους λεωφορειόδρομους δίχως να τον πιάνει κάμερας μάτι! «Είμαστε τα παιδιά της σύγχρονης Ιντιφάντα… Ιντιφάντα μάς κάνατε!» βροντοφώναξε μεταξύ αστείου και σοβαρού.

Να λοιπόν που η τρίτη Ιντιφάντα δεν θα έχει πρωταγωνιστές τα φτωχά πιτσιρίκια των Παλαιστινίων αλλά τους υψηλόμισθους, όπως υποθέτουμε, δημοσιογράφους! Πάντως, προτιμώ τις υπερβολές του κ. Βερύκιου από τη γλυκερή και επιδεικτική νομιμοφροσύνη πολλών συναδέλφων του.

Δεν με εξοργίζει το γεγονός ότι πολλοί ή λίγοι βουλευτές δεν φορούν ζώνη. Ετσι και αλλιώς, τα περισσότερα κανάλια αγνοούν τη Βουλή και, επομένως, οι βουλευτές έχουν πάψει να είναι παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή.

Φοράει κράνος ο Παρασκευάς Βας Βας; Πετά δεμένος όταν ταξιδεύει με ελικόπτερο ο Ηλίας Ψινάκης; Μιλά στο κινητό της η Μαρία η άσχημη όταν κρατά τιμόνι; Αυτοί εμπνέουν το έθνος, αυτοί το οδηγούν, αυτοί θα μας διδάξουν πώς να εφαρμόζουμε τους νόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή