ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συνεχίζεται το φεστιβάλ «UNREAL, Extending Comic Culture» στο Bios, με προβολές, εκθέσεις, οπτικοακουστικά δρώμενα και Dj sets γύρω από τον κόσμο των κόμικς, τους ήρωές του και το φανταστικό. Εως και αύριο, 20 Ιουνίου. Πειραιώς 84.

Εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης «Κοινός Τόπος ΙΙΙ – Urban Legends» στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με θέμα την κρυφή ή φανερή μυθολογία της Αθήνας. Εως 2 Ιουλίου. Ναυπλίου 12 και Λένορμαν, 8.30 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών-Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, παρουσιάζουν το βιβλίο του Παναγιώτη Λιαργκόβα «Ξένες άμεσες επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα. Η εμπειρία της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ν. Χριστοδουλάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Π. Καζάκος. Στοά του Βιβλίου. Πεσμαζόγλου 5, 12.30 μ.μ.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) και τα ευρωπαϊκά μορφωτικά ινστιτούτα της Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2007. Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, 8 μ.μ.

Αναγνώσεις ποιημάτων και πεζών στην οδό Μαυρομιχάλη 18 από τους Γιώργο Χρονά, Τάσο Γαλάτη, Ραλλού Γιαννουσοπούλου και Σταμάτη Πολενάκη. Ωρα 9 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος στην περσική επική ποίηση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιων, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας-Πολιτιστική Σύμβουλος ΥΠΕΞ Μαριάννα Ιατροπούλου-Θεοχαρίδου, ο καθηγητής Κάρολος Μητσάκης, η καθηγήτρια Μαρία Μαντούβαλου και ο εκδότης Γιώργος Παρίκος. Ωρα 8 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση αποφοίτων 2007 της δραματικής σχολής «Πρόβα», απόψε και αύριο, στις 9 μ.μ. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Θα πάρετε κάτι κύριε Σαίξπηρ» του Εφραίμ Κισόν και «Πόθοι κάτω από τις φτελιές» του Ευγένιου Ο’ Νηλ. Ηπείρου 39 και Αχαρνών.