Νύχτες με «Μουσική και φιλμ»

Νύχτες με «Μουσική και φιλμ»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καινοτομία χαρακτηρίζει το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πεμιέρας Conn-X», που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ενα από τα δημοφιλέστερα τμήματά του, το «Μουσική και Φιλμ», αναβαθμίζεται σε διαγωνιστικό τμήμα. Στο πλαίσιό του θα προβληθούν οι σημαντικότερες ταινίες της φετινής χρονιάς με μουσικό περιεχόμενο, οι οποίες θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή καλλιτεχνών και επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας. Η επιτροπή θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία με τη Χρυσή Αθηνά (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ), ενώ θα απονεμηθεί όπως κάθε χρόνο και η Χρυσή Αθηνά του διαγωνιστικού τμήματος από την ευρωπαϊκή επιτροπή νέων, που επίσης συνοδεύεται από 10.000 ευρώ.

Καλεσμένος του φεστιβάλ είναι ο Βρετανός ντοκιμενταρίστας Τζούλιεν Τεμπλ, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Joe Strummer: The Future is Unwritten». Μετά από τις δουλειές του για καλλιτέχνες, όπως οι «Rolling Stones», οι «Sex Pistols», ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι «Blur», ο Τεμπλ παρακολουθεί την πορεία του frontman των Clash, αλλά και τη λονδρέζικη punk rock σκηνή.

Οπως κάθε χρόνο, τις «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x» θα φιλοξενήσουν οι αίθουσες «Αττικόν», «Απόλλων»και «Δαναός» 1 & 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή