Στον κόσμο της Λόρι Αντερσον

Στον κόσμο της Λόρι Αντερσον

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνο ότι θα ευχηθούμε όλοι μαζί χρόνια πολλά στη Λόρι Αντερσον σήμερα. Είναι ότι με το «Homeland» που θα παρουσιάσει στις 9 το βράδυ στο Ηρώδειο, φέρνει πιο κοντά την ποίηση στο θέατρο, στη μουσική.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, χωρίς διάλειμμα, για να μη χαλάσει και η ατμόσφαιρα, με υπέρτιτλους, για να μη χάσουμε λέξεις και νόημα, η Λόρι Αντερσον, ταυτισμένη από το 1969 με τη νεοϋορκέζικη πρωτοπορία, υπόσχεται μια ακόμη ρηξικέλευθη παράσταση.

Τι είναι η Homeland; Η ίδια εξηγεί πως πρόκειται για καλλιτεχνικό και πολιτικό σχόλιο για την Αμερική του 21ου αιώνα που εξελίσσεται με αναπάντεχους και γρήγορους ρυθμούς. Ο δικός της κόσμος, η δική της γενέτειρα, ο τόπος της Λόρι Αντερσον είναι δημιουργικός και γεμάτος φαντασία. Εκεί όπου η αισθαντική γλώσσα των τραγουδιών και ο λόγος της ποίησης συναντά τη γλώσσα της τεχνολογίας.

Κάπως έτσι θα δούμε οικείες εικόνες από ριάλιτι, μεταβαλλόμενα σύμβολα εξουσίας και αμερικανικού ολοκληρωτισμού αλλά και εικόνες και θέματα από την αρχαία ελληνική τραγωδία, Σοφοκλή και Ευριπίδη.

Η μουσική, όπως εξηγεί η ίδια, αναπτύσσεται πάνω στις φόρμες των groove electronics με στόχο να αναδείξει πολλές από τις καινούργιες φόρμες αλλά και ηλεκτρικό βιολί, πλήκτρα, παραδοσιακά μουσικά όργανα…

Γεννημένη πριν από 60 χρόνια στο Ιλινόις, με πανεπιστημιακές σπουδές στην ιστορία της τέχνης και τη γλυπτική, η Λόρι Αντερσον δίνει την πρώτη της μουσική παράσταση το 1969. Με το πέρασμα στον 21ο αιώνα, οι συνεργασίες της εντυπωσιάζουν τόσο την ίδια όσο και το κοινό της. Από τον Πίτερ Γκάμπριελ στον Ζαν Μισέλ Ζαρ και από τον Μπράιαν Ινο στον Λου Ριντ, με τον οποίο, στη δεκαετία του ’90, ήταν και ζευγάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή