Νέες παραγωγές στο Αίθριο των Μουσών

Νέες παραγωγές στο Αίθριο των Μουσών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίθριες νύχτες στο Αίθριο των Μουσών. Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν τον Σεπτέμβριο (14-28) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζευτήκαμε ένα θερμό μεσημέρι εκεί ακριβώς, δίπλα στο αίθριο. Και καλά που η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η Αννα Νταλάρα, υπεύθυνη για την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων, η Νόνικα Γαληνέα, πρωταγωνίστρια της «Σελεστίνας», είχαν φροντίσει να βάλουν τα λευκά τους, τα ανοιχτόχρωμα έστω, καθώς η υπουργός προτίμησε ένα μπεζ ταγιέρ. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν μπορούσε να βγάλει ούτε τα γυαλιά ηλίου της…

Δύο νέες παραγωγές, στις οποίες κυριαρχεί το θέατρο, το θέμα μας. Η «Σελεστίνα» του Φερνάντο ντε Ρόχας και το έργο «Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» των Γιώργου Ανδρέου και Θοδωρή Γκόνη. Η Αννα Νταλάρα, η οποία ετοίμασε το πρόγραμμα για τρίτη συνεχή χρονιά, μίλησε για τα πρώτα, δειλά βήματα και το «εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο», για το ότι η ιστορία εξελίχτηκε σε «full house». Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15-35 ευρώ. «Και μιλάμε για παραστάσεις καινούργια ανεβάσματα», συμπλήρωσε.

Για τη Νόνικα Γαληνέα, «είναι η τέταρτη φορά που έχω τη χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο ρόλος της Σελεστίνας, όπως διάβασα σ’ ένα άρθρο της εφημερίδας Le Monde, χαρακτηρίζεται «ρόλος της σαρκικής θεάς». Ο Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνοθέτης της παράστασης, αναφέρθηκε σε «έργο ταμπού, μια ερωτική ιστορία με δόντια». Η Ελένη Τσαλιγοπούλου πήρε τον λόγο… «Τραγουδώ εδώ και πολλά χρόνια. Ομως το να υποδύομαι ρόλους με βάζει σε τρελή ίντριγκα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή