Παιδικά παιχνίδια και χιπ χοπ

Παιδικά παιχνίδια και χιπ χοπ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσική τους δεν είναι εύπεπτη. Δεν ξέρεις καλά καλά αν σ’ αρέσει όταν την ακούς για πρώτη φορά. Περίεργα όργανα, προηχογραφημένα μουσικά περάσματα, οπερατικά φωνητικά, παιδικά παιχνίδια αντί για κρουστά, ηλεκτρισμός και χιπ χοπ, φολκ, ροκ… Ενα αλλόκοτο, αμοντάριστο, πρωτόγονο σύνολο που ή σε απωθεί ή το λατρεύεις.

Αν αυτός ήταν ο σκοπός τους, οι αδελφές Μπιάνκα Λεϊλάνι (Coco) και Σιέρα Ρόουζ Κασέιντι (Rosie) τον έχουν προ πολλού επιτύχει, όταν δήλωναν ότι ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ στο μπάνιο του διαμερίσματός τους στο Παρίσι επειδή είχε πολύ καλή ακουστική. Τότε, οι μισοί γελούσαν μαζί τους και οι άλλοι μισοί τις εξυμνούσαν…

Αύριο το βράδυ, οι Cocorosie θα δώσουν συναυλία στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Το ιδιαίτερο γυναικείο ντουέτο έρχεται στην Αθήνα με νέο δίσκο, τον τρίτο τους, και εξηγεί στην «Κ» πώς είναι να σε μισούν και να σε λατρεύουν. «Δεν μας νοιάζει», απαντά η Μπιάνκα. «Δεν διαβάζουμε καθόλου τι γράφουν για τους δίσκους μας. Ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι άποψη θέλει. Εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε με τον τρόπο που πιστεύουμε». Στο νέο τους άλμπουμ με τίτλο «The Adventures of Ghosthorse and Stillborn» τις καθοδηγεί ο Valgeir Sigurosson που είχε συνεργαστεί στο Vespertine της Βjork.

Τα υλικά δεν έχουν αλλάξει, πάλι ακούς κουδούνια ποδηλάτων, παιδικά παιχνίδια και παράξενα φωνητικά, αλλά σε ένα πιο προσεγμένο και επαγγελματικά άρτιο περιβάλλον. Πώς εξελίσσουν λοιπόν τον ήχο τους οι Cocorosie; «Τι σημαίνει εξέλιξη; Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη», λέει η Μπιάνκα. «Η αλλαγή είναι το ζητούμενο. Και έρχεται μέσα από καινούργιες ιδέες, ταξίδια, ακούσματα, πειραματισμούς». Οσο για τους στίχους των τραγουδιών τους, μην περιμένετε να διαβάσετε κάτι συμβατικό… «Ιστορίες για φαντάσματα, διανοητικές ασθένειες, έρωτες στα γαλάζια νερά του Πουέρτο Ρίκο, χωρισμοί».

Αν γνωρίζοντας τον άνθρωπο ερμηνεύεις καλύτερα τη μουσική του, τότε δυο λόγια για τη ζωή τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στις φλέβες τους κυλάει ινδιάνικο αίμα. Η Ρόουζ μετακόμισε στη Μονμάρτρη για να ακολουθήσει καριέρα οπερατικής τραγουδίστριας, ενώ η Μπιάνκα σπούδασε Γλωσσολογία και Κοινωνιολογία στην Αριζόνα. Πέρασαν χωριστά τα εφηβικά τους χρόνια, μέχρι που μια μέρα η Μπιάνκα βρέθηκε απρόσκλητη έξω από την πόρτα της αδελφής της στο Παρίσι. Κλείστηκαν στο μικρό διαμέρισμα και άρχισαν να σκαρώνουν τραγούδια πειραματιζόμενες με ό,τι έβρισκαν γύρω τους. Ετσι γεννήθηκε ο πρώτος δίσκος τους «La Maison De Mon Reve». Σήμερα, oι Cocorosie απολαμβάνουν μεγάλη επιτυχία -όπως δείχνουν τα εκατομμύρια downloads στο Ιντερνετ- ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κερδίσει την εκτίμηση και τη συνεργασία πολλών καλλιτεχνών.

Τι άλλο ονειρεύονται; «Να παίξουμε στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», εξομολογείται η Μπιάνκα, «να κάνουμε παιδιά και ν’ ανοίξουμε μια τσαγερί!»

Μπορείτε να απολαύσετε τις Cocorosie αύριο το βράδυ στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Τη συναυλία θα ανοίξει το πολύ καλό ελληνικό γκρουπ Mary and the Boy. Στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή