Οι αλλες ταινιες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Περιμένοντας στη Νέα Υόρκη» (***) αργεί λιγάκι να αναφλεγεί· στο ξεκίνημά του είναι ένα φλύαρο πρωτόλειο γύρω από την τυχαία συνάντηση δύο αγνώστων στη Νέα Υόρκη. Για τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Χοακίμ Χέντεν, η πόλη φαντάζει πιο ελκυστική από την κοινότοπη ιστορία που διάλεξε για να αφηγηθεί, όμως, όσο περνάει η ώρα τα δεδομένα, ευτυχώς, αλλάζουν. Η ταινία αποκτάει σάρκα και οστά και αρχίζει να αναπνέει στο ρυθμό ενός χαμηλότονου ερωτικού δράματος με κεντρικά πρόσωπα δύο νέους ευαίσθητους ανθρώπους.

Ο Σίντνεϊ έρχεται σκεπτικός στη Νέα Υόρκη από τη Φλόριντα με την ελπίδα ότι η φίλη του, που έχει χάσει τον προσανατολισμό στη ζωή της, θα βρει το δρόμο της και θα φτάσει εγκαίρως στο ραντεβού που της έχει ζητήσει στην κορυφή του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντιγκ. Η Εϊμι, που ήρθε στη Νέα Υόρκη με ανάλαφρη διάθεση για να συναντήσει τον φίλο της, περιπλανιέται στους δρόμους σαν άστεγη όταν διαπιστώνει πως αυτός την απατά. Ο Σίντνεϊ και η Εϊμι συναντιούνται κατά τύχη σε ένα καφέ και αρχίζουν να εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τα της ερωτικής ζωής τους. Το επόμενο πρωινό χωρίζουν και ο καθένας τραβάει το δρόμο του…

Το «Περιμένοντας στη Νέα Υόρκη» (μια σουηδική παραγωγή που γυρίστηκε στην Αμερική με Αμερικανούς ηθοποιούς) φέρνει στο μνήμη την κλασική χολιγουντιανή «Ιστορία ενός μεγάλου έρωτα» (με Κάρι Γκραντ και Ντέμπορα Κερ) αλλά και το ρομάντζο «Αγρυπνος στο Σιάτλ». Παίζουν: Κρις Στιούαρτ, Ανι Γουντς.

«Μην το πεις σε κανέναν» (*). Γαλλικό θρίλερ βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ («Τell No One» είναι ο αυθεντικός τίτλος) του Αμερικανού Χάρλαν Κόμπεν. Ο ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ υπογράφει τη σκηνοθεσία μιας χαοτικής ταινίας (κάποια στιγμή θυμίζει τον «Φυγάδα») μπλέκοντας σε ένα κουβάρι το θρίλερ, την καταιγιστική περιπέτεια και τις θεωρίες συνωμοσίας. Το σενάριό είναι αναληθοφανές και οι ανατροπές του ουρανοκατέβατες λύσεις. Κεντρικός ήρωας του φιλμ είναι ένας γιατρός που θεωρείται ύποπτος για τον προ οκταετίας φόνο της γυναίκας του. Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Αντρέ Ντισολιέ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Ναταλί Μπάι.

«Μίμζυ» (**). Ενα κρύσταλλο, ένα κοράλλι, φτιαγμένο από ένα υλικό σαν ζελατίνη και ένα λούτρινο κουνέλι μετατρέπουν σε μικρούς Αϊνστάιν ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Επιστημονική φαντασία για παιδιά.

«Η μάνα έχει πάντα δίκιο» (x). H Ντάιαν Κίτον αναζητεί γαμπρό για την κόρη της μέσω αγγελιών σε εφημερίδες. Του Μάικλ Λέμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή