Γκαρμπάρεκ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Γκαρμπάρεκ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πριν γίνω μουσικός ήθελα να σπουδάσω γλώσσες, έναν ειδικό κλάδο που συγκρίνει τις ρίζες των διαφόρων γλωσσών. Εχοντας μάθει αρχαία ελληνικά και λατινικά ήθελα να συνεχίσω με αραβικά και σανσκριτικά, για να καταλάβω την προέλευση των λέξεων». Η μουσική σταδιοδρομία του Jan Garbarek δεν ήταν μια παραίτηση από τις επιστημονικές του αναζητήσεις. Ηταν η μεταφορά τους σε μιαν άλλη διάσταση. Απόψε το βράδυ ο διάσημος σαξοφωνίστας θα δώσει μία και μοναδική συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού (9.30 μ.μ.) ενώ αύριο θα εμφανιστεί στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιαν Γκαρμπάρεκ ξεκίνησε σαν μουσικός της τζαζ. Ηταν μόλις 13 χρόνων όταν άρχισε να παίζει σαξόφωνο. Παρόλο που αναγνωρίστηκε αμέσως το σολιστικό του ταλέντο, ο Γιαν Γκαρμπάρεκ κατόρθωσε να διατηρήσει άφθαρτη μέσα στον χρόνο τη δημιουργική αγωνία της αναζήτησης. Η συνεργασία του με μουσικούς όπως οι George Russell, Keith Jarrett, Don Cherry ήταν κάθε φορά μια εκ νέου απόπειρα επικοινωνίας.

«Η μουσική μεταναστεύει παρέα με τους ανθρώπους και κουβαλάει τα μυστικά της κουλτούρας τους. Απ’ αυτήν την πραγματικότητα θα αναδυθεί κάτι νέο, κάτι συγκλονιστικό…» λέει ο Γκαρμπάρεκ. Αυτή η μουσική των εικόνων και των χρωμάτων είναι ο κοινός δρόμος που μοιράζεται με τους συντρόφους του κουαρτέτου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή