Επιχορηγήσεις ταινιών του Κέντρου Κινηματογράφου

Επιχορηγήσεις ταινιών του Κέντρου Κινηματογράφου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιχορήγηση επτά ταινιών αποφάσισε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσα από το πρόγραμμα «Ορίζοντες». Με 300.000 ευρώ επιχορηγούνται οι νέες ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παντελή Βούλγαρη, Κωνσταντίνου Γιάνναρη και Παύλου Τάσιου, ενώ με 250.000 ενισχύονται οι νέες παραγωγές της Ελένης Αλεξανδράκη, της Λάγιας Γιούργου και του Νίκου Περάκη.

Η «Σκόνη του χρόνου» του Θ. Αγγελόπουλου είναι το γυρίσμα μιας ταινίας για μια ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στη Σοβιετική Ενωση, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Βερολίνο. Στην «Ψυχή βαθιά…» ο Π. Βούλγαρης αφηγείται την αντιπαράθεση δύο αδελφών που βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα στον εμφύλιο. Ο Κ. Γιάνναρης στο «Welcome aboard/Lucky Lady» παρακολουθεί την περιπέτεια μιας ομάδας ανεπιθύμητων λαθρομεταναστών, ενώ στη «Ζωζώ» ο Π. Τάσιος αφηγείται τον έρωτα του Κεμάλ Ατατούρκ και της Ζωζώς Νταλμάς. Ενα ασυνήθιστο πολυθέαμα και μια σειρά από ταραγμένες σχέσεις στη Νίσυρο διαδραματίζονται στην ταινία της Ελ. Αλεξανδράκη «Ο αρσιβαρίστας και ο άγγελος». Δυο φίλοι στήνουν μαζί ένα θερμοκήπιο στο Λιβυκό και συγκρούονται για μια γυναίκα στον «Κόκκινο ουρανό» της Λάγιας Γιούργου, ενώ τέλος με μια σειρά από ίντριγκες ασχολείται ο Ν. Περάκης στο «Ψυχραιμία παιδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή