Ημέρα Τιμ Μπάρτον στη Βενετία

Ημέρα Τιμ Μπάρτον στη Βενετία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ συνεχίζονται οι προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος στην 64η Μόστρα της Βενετίας, το φεστιβάλ ετοιμάζεται για την «Ημέρα Τιμ Μπάρτον», την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης με την εμμονή για το σκοτεινό και το απόκοσμο θα βραβευτεί με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα για το σύνολο του έργου του. Σύμφωνα όμως με το φεστιβάλ, δεν θα πρόκειται απλώς για μια τελετή απονομής του βραβείου, αλλά για μια ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στο έργο του Μπάρτον.

Τον «Χρυσό Λέοντα» θα του απονείμει ο πιο στενός του συνεργάτης, ο Τζόνι Ντεπ, που αποτελεί το κινηματογραφικό του alter ego. Μπάρτον και Ντεπ έχουν συνεργαστεί σε έξι ταινίες: Τον «Ψαλιδοχέρη», τον «Εντ Γουντ», τον «Μύθο του ακέφαλου καβαλάρη», τον «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», τη «Νεκρή νύφη» και τώρα στον «Sweeney Τodd».

Πρόκειται για τη μεταφορά του διάσημου μιούζικαλ του Στίβεν Σοντχάιμ, που ταιριάζει απόλυτα στον κόσμο του Μπάρτον, αφού είναι μια σκοτεινή και αιματοβαμμένη ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα βικτωριανό κουρείο. Η ταινία δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη, αλλά στη Βενετία θα προβληθούν ορισμένα αποσπάσματα, όπως και η τρισδιάστατη εκδοχή του αριστουργηματικού «Χριστουγεννιάτικου εφιάλτη», που θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αίθουσες τον Νοέμβριο.

Στη Βενετία, ο 49χρονος Μπάρτον θα ταξιδέψει με τη σύντροφό του, την ηθοποιό Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, με την οποία είναι μαζί από το 2001. Ηδη περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Για πρώτη φορά συναντήθηκαν στον «Πλανήτη των πιθήκων» και από τότε συνεργάζονται συστηματικά.

Ο Μπάρτον εξάλλου, προτιμά να έχει σταθερούς συνεργάτες και χαρακτηριστικά που είναι ευδιάκριτα στις ταινίες του. Ενας παρεξηγημένος από τους άλλους χαρακτήρας είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής του, τον οποίο τοποθετεί σε ένα γοτθικό περιβάλλον γεμάτο από δυσάρεστες (αλλά ικανοποιητικές για το κοινό) εκπλήξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή