«Αΐντα» στο Θέατρο Δάσους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Οπερα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για τρεις παραστάσεις, αύριο, στις 4 και 6 του μηνός, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Δάσους (που φιλοξενεί για πρώτη φορά παράσταση όπερας), ένα υπερθέαμα: την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Αΐντα», σε σκηνοθεσία του Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Μιτσίκε, ο οποίος έχει ανεβάσει στο παρελθόν την «Αΐντα» στις Θέρμες του Καρακάλα και στην Οπερα της Ουάσιγκτον, με σκηνικά του «δικού μας» Νίκου Πολίτη.

Τους ρόλους στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Νόρμα Φαντίνι ως Αΐντα και του Ρανταμές ο Νικόλα Μαρτινούτσι.

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Οπερας του Καΐρου υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Ναντέρ Αμπάσι, το μπαλέτο της Οπερας του Καΐρου και η Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Η πρεμιέρα της «Αΐντα», που αποτελεί δείγμα της ιταλικής grande opera, δόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1871, στην Οπερα του Καΐρου. Η ιστορία τοποθετείται στην εποχή των Φαραώ. Η Αΐντα, αιχμάλωτη κόρη του βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι ερωτευμένη με τον Ρανταμές, αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού, αλλά έχει αντίζηλο την κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου. Παίρνουν μέρος οι: Μαρία Καραγεβρέκη, Γιάννης Γιαννίσης, Δημήτρης Πλατανιάς, Νέστωρ Πλούμης και Κωνσταντίνος Κατσάρας. Η όπερα παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή