«Ευγένιος Ονέγκιν» του Τσαϊκόβσκυ

«Ευγένιος Ονέγκιν» του Τσαϊκόβσκυ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος Ρώσος μουσουργός Πιοτρ Ιλιίτς Τσαϊκόβσκυ (1840-1893) έχει συνθέσει μερικές από τις πλέον αγαπημένες μελωδίες της λεγόμενης «κλασικής» μουσικής, με πιο γνωστές αυτές από τα μπαλέτα του «Η λίμνη των κύκνων» και «Ο Καρυοθραύστης». Ο Τσαϊκόβσκυ είναι επίσης γνωστός και για τις συμφωνίες του, τα συμφωνικά του ποιήματα και τα κοντσέρτα του. Ωστόσο, αυτός ο σπουδαίος συνθέτης άφησε πίσω του και πολύ σημαντικές όπερες όπως είναι η «Ντάμα Πίκα» και ο «Ευγένιος Ονέγκιν». Με τη δεύτερη συνεχίζεται η σειρά της Ντόιτσε Γκράμοφον «Μεγάλες Οπερες». Ο «Ευγένιος Ονέγκιν» ήταν μια από τις όπερες που αγαπούσε περισσότερο, καθώς γράφηκε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του. Ηταν η εποχή που ο γάμος του με μια μαθήτριά του κατέληγε σε τραγωδία και η νεαρή σύζυγός του στο άσυλο. Ο Τσαϊκόβσκυ επεξεργαζόταν το υλικό του όταν ζούσε αυτό το δράμα, φεύγοντας μάλιστα από τη Ρωσία για να ξεπεράσει την τραυματική του εμπειρία. Είχε ο ίδιος συμπράξει στη συγγραφή του λιμπρέτου, ωστόσο, η πρεμιέρα στη Μόσχα τον Μάρτιο του 1879 ήταν μια αποτυχία. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια ώσπου μια νέα παρουσίαση να καθιερώσει το έργο στη θέση που του αξίζει.

Στη συγκεκριμένη διανομή της Ντόιτσε Γκράμοφον, έχουμε τον βαρύτονο Τόμας Αλλεν, την υψίφωνο Μιρέλλα Φρένι, τη μεσόφωνο Αννε Σοφί φον Οττερ, ενώ την Κρατική Καπέλλα της Δρέσδης διευθύνει ο Τζέιμς Ληβάιν.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα διατίθεται στα περίπτερα το 14ο έργο της σειράς Μεγάλες Οπερες, «Ευγένιος Ονέγκιν» του Πιοτρ Ιλιίτς Τσαϊκόβσκυ, στην τιμή των 8,90 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή