ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Silence, Night and Dreams». Στο Ηρώδειο ο Zbigniew Preisner (9 μ.μ.). Μαζί του η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η τραγουδίστρια των Madredeus Teresa Salgueiro.

– «Aida» του Βέρντι από την Οπερα Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Δάσους της πόλης (9 μ.μ.). Η σκηνοθεσία είναι του Paolo Micciche.

– Συναυλία με τα «Χάλκινα της Γουμένισσας» στις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εγκαίνια της έκθεσης «Μίνως Βολανάκης – Το φως των Βράχων» στο Θέατρο Βράχων (8.30 μ.μ.).

– Η ομαδική έκθεση «Atropa Vanitas» εγκαινιάζεται στο πολυπολιτισμικό κέντρο «Κοσμο-Πολιτισμός» (Ανδρ. Μεταξά 20 και Εμμ. Μπενάκη, 8 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Ανδρομάχη» του Ρακίνα από το Εθνικό Θέατρο απόψε στο ρωμαϊκό ωδείο Πάτρας.

– «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη (σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης-Θεατρική Διαδρομή) στο Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης (9 μ.μ.).

– «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη. Η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Πέτρας.

– «Βαβυλωνία» του Δημ. Κ. Βυζαντίου (σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος) στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού (9 μ.μ.).

– Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Αϊβάζη «Οι Σουσουράδες» στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Δωδεκανησιακού Θεάτρου στη Ρόδο.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τριήμερο με ταινίες οικολογικού περιεχομένου στα «Αισχύλεια» (Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, 8.30 μ.μ.).

– Συνεχίζεται η 2η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας (Κίνησης Πολιτών του Μοσχάτου) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Κήπος» (Πλατεία Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο). Πληροφορίες: τηλ. 6975801849.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού. Πληροφορίες: τηλ. 210 5203562.