«Πράξη» με Λιβαθινό

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα δουλειά του Στάθη Λιβαθινού, που φέτος αφήνει πίσω του την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού για να συνεργαστεί με την θεατρική εταιρεία «Πράξη» της Μπέττυς Αρβανίτη θα σημαδέψει τον φετινό χειμώνα στο «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας». Στην πρώτη σκηνή του θεάτρου (πρεμιέρα 20 Νοεμβρίου) ο σκηνοθέτης θα ανεβάσει το έργο «Βάσσα» του Μαξίμ Γκόρκι με σκηνικά-κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

Ο Γκόρκι έγραψε την «Βάσσα» σε δύο εκδοχές: την πρώτη το 1910 και τη δεύτερη το 1935. Η «Πράξη» θα ανεβάσει την πρώτη εκδοχή του έργου σε καινούργια μετάφραση, ειδικά για αυτή την παράσταση, της Χρύσας Προκοπάκη. Τους βασικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Μπέττυ Αρβανίτη, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μάνος Βακούσης κ. ά.

Στη δεύτερη σκηνή (έναρξη παραστάσεων 10 Οκτωβρίου) θα επαναληφθεί «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» του Ρ. Κάρμακαρ, σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή