Εργο Μυταρά σε δημοπρασία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα πίνακα ζωγραφικής στηρίζει ο Δημήτρης Μυταράς τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Φιλοτεχνήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ειδικά για να δημοπρατηθεί στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. «Είμαι Χαλκιδαίος, δεν είμαι πυρόπληκτος, αλλά πονώ την πατρίδα μου και είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω σ’ αυτήν», ανέφερε χθες στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των 42ων Δημητρίων. Η ημερομηνία δημοπρασίας του έργου δεν ορίστηκε ακόμη, η τιμή εκκίνησης, ωστόσο, εκτιμάται -από τον ίδιο τον καλλιτέχνη- στα 15.000 ευρώ περίπου. Εργο του ίδιου καλλιτέχνη κοσμεί φέτος την αφίσα του ετήσιου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πίνακας «Αγιος Δημήτριος», δωρεά του Δημήτρη Μυταρά στη νέα Δημοτική Πινακοθήκη «δεν απεικονίζει τον άγιο που σκοτώνει -σύμφωνα με τα βυζαντινά πρότυπα- δεν μου πήγε το χέρι να ζωγραφίσω κάτι τέτοιο, αλλά ένα γενναιόδωρο καβαλάρη που εκπέμπει αισιοδοξία».

Αισιοδοξία εκπέμπει φέτος και το πρόγραμμα των Δημητρίων που καλύπτει κάθε μορφή τέχνης: μουσική, εικαστικά, θέατρο, χορό. Περίπου 90 εκδηλώσεις απλώνονται στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου με εναρκτήρια την «Ηλέκτρα» του Πίτερ Στάιν το ερχόμενο Σάββατο, αλλά με επίσημη πρώτη τη συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον θάνατο του Σιμπέλιους, με τον Δημήτρη Σγούρο και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επετειακές είναι και οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μαρία Κάλλας και στον Νίκο Καζαντζάκη από την ΚΟΘ, στη Σμύρνη κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή