Ο Λουτσιάνο τραγουδάει απόψε στον Παράδεισο

Ο Λουτσιάνο τραγουδάει απόψε στον Παράδεισο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ο απόλυτος τενόρος. Τον αποκάλεσαν «βασιλιά του ψηλού ντο»: διέθετε μία φωνή που έφτανε στις πιο ψηλές νότες με τη μεγαλύτερη άνεση του κόσμου. Είναι αμφίβολο αν έχει ακουστεί ποτέ πιο συγκινητικός Νεμορίνο («Ελιξίριο του Ερωτα»), πιο τρυφερός Ελβίνο («Η Υπνοβάτιδα»), πιο σαγηνευτικός δούκας της Μάντουας («Ριγολέτος»), πιο αυθόρμητος Τόνιο («Η κόρη του συντάγματος»).

Ο Λουτσιάνο Παβαρότι έφυγε από τη ζωή χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε ηλικία 71 ετών. Η αναγγελία του θανάτου του προκάλεσε τεράστια αίσθηση στην πατρίδα του, την Ιταλία, αλλά και σε oλόκληρο τον κόσμο. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο Λουτσιάνο Παβαρότι υπήρξε ένα λαϊκό είδωλο, ένας σταρ. Το 1990, η σύμπραξη με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο και τον Χοσέ Καρέρας στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρώμη τον είχε συστήσει σ’ ένα ευρύτερο κοινό και στο οποίο στράφηκε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του τραγουδώντας περισσότερο σε στάδια και αρένες και λιγότερο σε λυρικά θέατρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή