«Αθήνα – Κωνσταντινούπολη», η περιπλάνηση αρχίζει

«Αθήνα – Κωνσταντινούπολη», η περιπλάνηση αρχίζει

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αλλόκοτο ζευγάρι, που δεν ξέρουμε αν είναι ζευγάρι. Αυτός ένας βιρτουόζος του κλαρίνου (τον υποδύεται ο Δημήτρης Πουλικάκος), αυτή μία όμορφη γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ξέρουμε μόνο το όνομά της, είναι η Γλύκα (Αλεξία Καλτσίκη). Και στη μέση του παράδοξου αυτού τρίο, ένας μεσήλικας άντρας (Λευτέρης Βογιατζής) που «πενθεί» τον πρόσφατο χωρισμό του από τη γυναίκα της ζωής του. Ταξιδεύει για τη Θεσσαλονίκη για να ξεχάσει, αν και σε όλους λέει ότι τον περιμένει ο ηλικιωμένος, άρρωστος πατέρας του.

Θα συναντηθούν σ’ ένα αγροτικό οδόφραγμα κάπου στη Λάρισα. Η μοίρα θα το φέρει να πορευτούν μαζί μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Στη σκιά της θλίψης

Από την ανακαινισμένη αίθουσα του «Απόλλωνα» άρχισε η δημόσια, τουλάχιστον, περιπέτεια της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τίτλο «Αθήνα – Κωνσταντινούπολη». Μαζί με τους τρεις πρωταγωνιστές του, παλιούς γνώριμους από προηγούμενες ταινίες του, ο παραγωγικότερος, ίσως, εν ενεργεία Ελληνας σκηνοθέτης ξετύλιξε χθες το μεσημέρι το κουβάρι της νέας προσπάθειας.

Μια ταινία δρόμου όπου σε κάθε γωνία καιροφυλακτεί η σκιά της θλίψης. Η μελαγχολία, η θλίψη είναι ο κεντρικός άξονας της ταινίας, αποκάλυψε ο Μισέλ Φάις, με τον οποίο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνυπογράφει το σενάριο. «Μη φανταστείτε ένα κλίμα μελαγχολίας και κατήφειας», έσπευσε να συμπληρώσει. «Στην ταινία υπάρχει το ανάλαφρο άγγιγμα του Παναγιωτόπουλου, το πνεύμα της παρωδίας που τον χαρακτηρίζει. Στις ταινίες του Παναγιωτόπουλου όλα λούζονται από μία γλύκα».

Τα γυρίσματα αρχίζουν τη Δευτέρα στην Αθήνα και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο. Το συνεργείο θα περιπλανηθεί στη μισή Ελλάδα, από τη Θήβα και την Κατερίνη μέχρι την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη θα λάβουν μέρος τρεις Τούρκοι ηθοποιοί. «Κάθε φορά που ξεκινάω μια ταινία είναι σαν να πηγαίνω στον πόλεμο…» εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Ο κόσμος πιστεύει ότι κάνουμε κάτι ευχάριστο, αλλά στην πραγματικότητα περνάμε πολύ δύσκολα» συνέχισε. Αν όλα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής, η ταινία προορίζεται να βγει στις αίθουσες μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή