Πλήθη για τον Παβαρότι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόντενα είναι μια σχετικά μικρή, πανέμορφη ιταλική πόλη, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Μπολόνια. Είναι η πόλη που είδε για πρώτη φορά το φως ο Λουτσιάνο Παβαρότι. Είναι η πόλη που θα τον αποχαιρετίσει, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, σήμερα στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, από τον επιβλητικό καθεδρικό της ναό.

Πολύ νωρίτερα, από το βράδυ της Πέμπτης, όταν έφθασε τελικά η σορός του μεγάλου Ιταλού τενόρου στην Πιάτσα Γκράντε της γενέθλιας πόλης του, έγινε αντιληπτό αυτό που θα ακολουθούσε. Χιλιάδες κάτοικοι της Μόντενα κατέκλυσαν την πλατεία, έξω από τον ναό, σχηματίζοντας μία εντυπωσιακή ουρά. «Χάρισε λάμψη στην πόλη μας», σημείωσε συγκινημένος ο δήμαρχος της πόλης Τζόρτζιο Πίγκι, ο οποίος έσπευσε να προαναγγείλει τη μετονομασία του Δημοτικού Θεάτρου σε Θέατρο «Λουτσιάνο Παβαρότι». Η σορός του θα εκτίθεται και σήμερα Σάββατο, ημέρα της κηδείας. Λεπτομέρειες για το τελετουργικό δεν έχουν ανακοινωθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τραγουδήσει ο Αντρέα Μποτσέλι. Αβέβαιη είναι η άφιξη του Μπόνο των «U2», προσωπικού φίλου του Λουτσιάνο Παβαρότι, χωρίς, πάντως, να αποκλείεται. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιταλική τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή