Στο Ηρώδειο με τον «Πυρήνα»

Στο Ηρώδειο με τον «Πυρήνα»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι δεν τον απόλαυσαν τον χειμώνα στο Gazarte, είναι μια καλή ευκαιρία να τον δουν τη Δευτέρα στο Ηρώδειο. Ο Διονύσης Σαββόπουλος φέρνει τον «Πυρήνα» του στην Αθήνα, έχοντας μαζί του δυο δεξιοτέχνες. Τον Σταύρο Λάντσια και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Προσωπικότητες του μουσικου αυτοσχεδιασμού σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, χωρίς στολίδια και φιοριτούρες.

Δημιουργούν ένα καινούργιο μουσικό τρίο που τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν ελεύθερα τη φαντασία τους, αντικαθιστώντας τη μεγάλη ορχήστρα με την πείρα, την ευρηματικότητα και τη μουσική ευελιξία τους. Ο Λάντσιας, πιανίστας και ενορχηστρωτής, έχει συνεργαστεί και άλλες φορές δημιουργικά με τον δημοφιλή τραγουδοποιό, δείχνοντας το πολύπλευρο ταλέντο του. Εξίσου προικισμένος και ο Κιουρτσόγλου, από τους καλύτερους δεξιοτέχνες του ηλεκτρικού μπάσου, σε αυτήν ειδικά την παράσταση συνδυάζει την έμπνευση με το κέφι. Δεν παίζει μόνο μπάσο. Εντυπωσιάζει και με τα χείλη του που μεταμορφώνει σε ντραμς του… πιο θορυβώδους ράπερ.

Και ο ίδιος ο Σαββόπουλος με τη γνωστή θεατρικότητα και τη βραχνάδα της φωνής του ξανατραγουδάει τα «Πουλιά της δυστυχίας» αλλά και τους «Κωλοέλληνες».

Ετσι, και στο Ηρώδειο ο πυρήνας θα αναδείξει τη βαθύτερη ουσία των τραγουδιών του Σαββόπουλου, σαν «του ’60 οι εκδρομείς» που τώρα βαραίνουν αλλιώς τις καρδιές μας. Μαζί και οι αυτοσχεδιαστικές προτάσεις των δύο εξαιρετικών μουσικών που εναρμονίζονται στο σαββουπολικό κλίμα. Λειτουργούν όμως και αυτόνομα.

Αν μάλιστα ο Σαββόπουλος μας ξαναθυμίσει τα σχόλια για τα τηλεοπτικά «Ευαγγελάτα και Τριανταφυλλάτα», αλλά και κάποια καινούργια από τη ζοφερή πραγματικότητα, τότε η βραδιά θα είναι σαν αυτές που ξέρει να σκηνοθετεί καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή