Ταξίδι στην Ουτοπία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι ενός άστεγου και ενός κοριτσιού από την Αθήνα προς μια ουτοπική πόλη είναι το θέμα του έργου της Ιόλης Ανδρεάδη με τίτλο «Στην πόλη» που πριν από δύο χρόνια, το 2005, κέρδισε το τρίτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα (ΥΠΠΟ). Από αύριο για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (έως και το Σάββατο 15/9 και λίγες μέρες αργότερα 17-21/9) το έργο θα ανέβει στο θέατρο «Σημείο» του Νίκου Διαμαντή από μια καινούργια ομάδα νέων αλλά διαλεχτών συντελεστών, τους «One Way-Εutopia».

Διαδραματίζεται σε δύο πόλεις, διαφορετικές και ταυτόχρονα συγγενικές μεταξύ τους. Οι δύο ήρωες ζουν μια επικίνδυνη περιπέτεια. Το έργο «Στην πόλη» μιλά για μια ουτοπία που αλλάζει μορφές. Εδώ μια ανθρώπινη πράξη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, έστω τον ουτοπικό. Η ελπίδα αυτή μεταφέρεται ως ευχή στην πραγματική πόλη, στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους, με γρήγορους ρυθμούς, καταιγιστική δράση, μουσική και τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς.

Την ομάδα «One Way-Eutopia» αποτελούν οι Ιόλη Ανδρεάδη (σκηνοθέτις, συγγραφέας και ηθοποιός), Αντώνης Βολανάκης (σκηνογράφος και ενδυματολόγος), Δημήτρης Κερεστετζής (ηθοποιός), Λήδα Κοζάκη (βοηθός σκηνοθέτη), Ευθύμης Λιάτος (ηθοποιός), Κυριακή Μπούσκα (βοηθός σκηνογράφου), Μαριέλα Νέστορα (χορογράφος), Γιάννης Παξεβάνης (μουσικός), Νάνα Παπαδάκη (ηθοποιός) και Βασίλης Τζαβάρας (μουσικός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή