Παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας

Παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ενδιαφέρουσα συμπαραγωγή, δύο θεατρικές παραστάσεις αλλά και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις ξεκινάει η νέα σεζόν του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λυδίας Κονιόρδου (φωτ.).

Η αρχή θα γίνει την πρώτη Νοεμβρίου στο «Εργοστάσιο Τέχνης» με το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι», συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ βορείου Αιγαίου και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Πρόκειται για θεατρική απόδοση του γνωστού λαϊκού μύθου, εμπνευσμένη από τον Καραγκιόζη την οποία ερμηνεύουν έξι νέοι ηθοποιοί.

Πρώτη επίσημη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τον φετινό χειμώνα είναι «Το τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ που έχει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι της Λυδίας Κονιόρδου, ενώ τα σκηνικά είναι έτσι διαμορφωμένα, ώστε το έργο να μπορεί να παρουσιαστεί στην περιφέρεια της Πάτρας αλλά και σε μη συμβατικούς θεατρικούς χώρους. Το έργο θα παίζεται έως τις 30 Ιανουαρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επόμενη παραγωγή του θεάτρου, «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεση που θα μεταγραφεί για το θέατρο από τον ίδιο τον συγγραφέα και θα το σκηνοθετήσει ο Σωτήρης Χατζάκης. Στη διανομή θα συμμετέχει και η Λυδία Κονιόρδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή