230 ταινίες, και πολλές εκδηλώσεις στη Δράμα

230 ταινίες, και πολλές εκδηλώσεις στη Δράμα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασαν κιόλας τριάντα χρόνια από εκείνο το πρώτο, σχεδόν ερασιτεχνικό, φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας και ελάχιστα θυμίζουν τη φετινή, πληθωρική διοργάνωση με τις 230 ταινίες, τα τρία διαγωνιστικά τμήματα, την πληθώρα των παράλληλων εκδηλώσεων, το master class του γνωστού Ρώσου σκηνοθέτη Κονσταντίν Λοπουσάνσκι, το διαδραστικό εργαστήρι του Ράνταλ Τακ και πολλά άλλα.

Τα best of

Τα τριακοστά γενέθλια εορτάζονται ποικιλοτρόπως στη φετινή διοργάνωση (από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου) αλλά κυρίως με τις 20 ταινίες που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Δράμας από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα. Τμήμα του αφιερώματος θα προβληθεί στην αίθουσα «Ολύμπια» κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και στη συνέχεια στον θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Το αφιέρωμα θα ταξιδέψει και στην Αθήνα.

Από φέτος έχουμε και τρίτο διαγωνιστικό τμήμα πέρα από τις 75 ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού και τις 51 του αντίστοιχου ελληνικού. Στο «digi2007», όπως ονομάστηκε, θα διαγωνίζονται ταινίες σε ψηφιακό format, διάρκειας έως και 15 λεπτών. Από τις 53 ταινίες που κατατέθηκαν, η προκριματική επιτροπή επέλεξε 23 για το διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Στις παράλληλες ενότητες σημειώστε τις 14 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και τις 21 παραγωγές του ισπανικού αφιερώματος, σε συνεργασία με το ινστιτούτο Cervantes της Αθήνας. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεκάλεπτα κινηματογραφικά αποσπάσματα από το Ιστορικό Κινηματογραφικό Αρχείο της ΕΡΤ που θα προβάλλονται πριν από την προβολή του ελληνικού διαγωνιστικού προγράμματος.

Τέσσερις θεματικές ενότητες θα φιλοξενηθούν στα αίθρια λογοτεχνικά μεσημέρια του Φεστιβάλ Δράμας: κινηματογράφος, φωτογραφία, πεζογραφία και ποίηση. Θα ανεβούν στη Δράμα η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Γιώργος Μπράμος, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο Ανδρέας Παγουλάτος, ο Αχιλλέας Κυριακίδης κ.ά. Το master class από τον Ρώσο σκηνοθέτη Κονσταντίν Λοπουσάνσκι είναι από τις περισσότερο υποσχόμενες στιγμές του φετινού φεστιβάλ. Ο διάσημος Ρώσος κινηματογραφιστής θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, με θέμα «Από τη σύλληψη της ιδέας έως τη μεγάλη οθόνη. Ο ρόλος του σκηνοθέτη δημιουργού». Ενας άλλος δημιουργός, ο Ράνταλ Τακ, θα βρίσκεται επίσης στη Δράμα για ένα διαδραστικό εργαστήρι εξοικείωσης της χρήσης κάμερας και φιλμ 16mm.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή