Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα

Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέρες μετά τις εκλογές, μια γεύση ελληνικού πολιτισμού θα ταξιδέψει μέχρι το γειτονικό Μιλάνο της Ιταλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει εκεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μιλάνο, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

Με τίτλο «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα: Ενα νέο πολιτισμό 3.000 χρόνων» από 18 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου σ’ έναν εμβληματικό χώρο του ζωντανού θεάματος στο Μιλάνο, το Piccolo Teatro, θα παρουσιαστεί μουσική, λόγος, εικαστικές εκθέσεις, video art και λόγος.

Με άξονα το γεωγραφικό σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, νεότεροι αλλά και καταξιωμένοι δημιουργοί από τον τομέα της μουσικής αλλά και του λόγου θα επιδιώξουν να αναδείξουν τη διαχρονική πολιτιστική ζωντάνια του τόπου τους.

Στο Μιλάνο θα παρευρεθούν: το σύνολο «Ερατώ», ένα σχήμα που συνδέει το όνομά του με τη Μούσα της ερωτικής ποίησης θα εστιάσει στην κλασική ερμηνεία έργων Ελλήνων συνθετών. Το συγκρότημα Chameleon είναι μια ομάδα που παντρεύει την εικαστική με την ερμηνευτική τέχνη και αντανακλά την άνοδο του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Το συγκρότημα Encardia, ένα σύνολο που είναι διαποτισμένο από την ενέργεια και τους ήχους της μουσικής που ακούγεται χρόνια τώρα στις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας.

Εκτός από τους Ελληνες μουσικούς που θα μεταφέρουν στην Ιταλία τους ελληνικούς ήχους, δύο σημαντικοί λογοτέχνες, ο Τίτος Πατρίκιος και η Ερση Σωτηροπούλου, (με ισχυρούς δεσμούς και οι δύο με την Ιταλία) θα αναφερθούν στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, τις διαδρομές και τους προβληματισμούς της. Τα εγκαίνια ενός φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή