«Σελεστίνα» η Ν. Γαληνέα στο Μέγαρο

«Σελεστίνα» η Ν. Γαληνέα στο Μέγαρο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα έχει αυτή τη Δευτέρα (17/9) στο Μέγαρο Μουσικής στο «Αίθριο των Μουσών» (ύστερα από την αναβολή των παραστάσεων λόγω εκλογών), η πολυσυζητημένη «Σελεστίνα» του Φερνάντο δε Ρόχας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Νόνικα Γαληνέα. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το αρχικό κείμενο του Ρόχας (που γράφτηκε μεταξύ του 1497 και του 1499) είναι μια κωμικοτραγωδία γραμμένη σε διαλόγους και έχει διάρκεια μεγαλύτερη των δεκαπέντε ωρών. Ετσι λοιπόν δεν μπορεί να παρουσιαστεί ολόκληρο και σε κάθε ανέβασμά του στις ευρωπαϊκές σκηνές διασκευάζεται με διαφορετικά αισθητικά η δραματουργικά κριτήρια. Κοινή παραδοχή όλων των καλλιτεχνών είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έργο συμβατικό ούτε καν ως προς τη γένεσή του, αφού θεωρείται βέβαιο ότι δεν έχει γραφεί από ένα μόνο συγγραφέα.

Οι συντελεστές που δούλεψαν για την παράσταση της «Σελεστίνα» στο Μέγαρο υπολόγισαν σε σχέση με τον χρόνο να έχει τη διάρκεια μιας κανονικής θεατρικής παράστασης και σε σχέση με τον χώρο να εμπλουτιστεί με πρωτότυπη μουσική και διαδραστικά τραγούδια. Η μετάφραση-διασκευή και οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Αγαθής Δημητρούκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή