Η καθημερινότητα εμπνέει

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτυχές της καθημερινότητας που περνούν απαρατήρητες σε εμάς αλλά συλλαμβάνονται από το βλέμμα του καλλιτέχνη και μετατρέπονται σε έργα τέχνης. Αυτό είναι το σκεπτικό της νέας έκθεσης που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22), με την οποία ανοίγει το φθινοπωρινό εικαστικό της πρόγραμμα. Στο αφιέρωμα με τίτλο: «Everyday Stories» εκτίθενται έργα 16 εικαστικών. Η ομαδική -σε επιμέλεια Αρτέμιδος Ποταμιάνου- εντάσσεται στο πνεύμα της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης να παρουσιάζει στο ευρύ κοινό δημιουργίες που έχουν γίνει από νέους Ευρωπαίους δημιουργούς. Στην ουσία αποτελεί συνέχεια των εκθέσεων «Lost in translation» και «Black and White».

Με κοινή αφετηρία την καθημερινότητα, οι καλλιτέχνες εμπνέονται από αυτήν, αποφεύγοντας όμως την περιγραφική, γραμμική παράθεση σκηνών. Επιστρατεύουν ποικίλα μέσα έκφρασης από φωτογραφία και ζωγραφική μέχρι εγκαταστάσεις και video art, για να μας παρουσιάσουν μια φρέσκια εκδοχή. Οι «καθημερινές ιστορίες» αποτελούν σχόλιο στην καθημερινότητα, αναδεικνύοντας προσωπικές σχέσεις, ψυχολογικές μεταπτώσεις και κριτικές.

Πέντε Ελληνες

Ανάμεσα στους 16 συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι και πέντε Ελληνες. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι: Ana Laura Alez, b., Γιάννης Γρηγοριάδης, Juan Zamora, Zilla Leutenegger, Ivan Moudov, Clement Page, Leta Peer, Dan Perjovschi, Βασίλης Πολυχρονάκης, Αρτεμις Ποταμιάνου, Werner Reiterer, Thomson & Craighead, Rui Toscano, Vadim Fikin, Νίκος Χαραλαμπίδης.Το ομαδικό αφιέρωμα θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή