Δύο εχθροί πάνω στη στέγη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Μικρή Πόρτα» ανοίγει… Για 20 μόνο παραστάσεις με μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και ενώ παράλληλα γίνονται πρόβες για την επόμενη παραγωγή, θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» των Νίνο Ντ’ Ιντρόνα – Τζάκομο Ραβίκιο από τις 21 του μηνός μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Η ιστορία και μόνο μας ανοίγει την όρεξη και ας απευθύνεται σε παιδιά 6 και άνω… Μια μεγάλη πλημμύρα αναγκάζει δύο στρατιώτες που οι χώρες τους βρίσκονται σε πόλεμο να ζήσουν μαζί πάνω σε μια στέγη. Είναι εχθροί, και επιπλέον δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Πώς θα επικοινωνήσουν;

Η αρχή γίνεται με την επίδειξη δύναμης και τη σύγκρουση. «Οταν εξαντλούνται από τον άχρηστο καβγά», εξηγεί η σκηνοθέτης της παράστασης, Λίλο Μπάουρ, «καταλαβαίνουν ότι έχουν εγκλωβιστεί μαζί στα δίχτυα της Φύσης. Σιγά σιγά η στάση τους αλλάζει και συνειδητοποιούν ότι είναι πιο εύκολο να επιζήσει κανείς μαζί με κάποιον άλλο από το να είναι μόνος του. Περνούν την ώρα τους εφευρίσκοντας παιχνίδια, και το γεγονός ότι ο ένας δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα του άλλου προκαλεί αστείες καταστάσεις. Γίνονται ξανά παιδιά».

Η σκηνοθέτης με θητεία στον Πίτερ Μπρουκ και στο Thˆtre de Complicit ξέρει να διδάσκει επικοινωνία στους ηθοποιούς, όπως τα παιδιά, με τη γλώσσα του σώματος. Ας σημειωθεί ότι στην παράσταση του έργου στο Ισραήλ τους δύο ρόλους ερμήνευσαν ένας Ισραηλινός κι ένας Παλαιστίνιος. Τη μετάφραση υπογράφει η Ξένια Καλογεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Χριστίνα Κωστέα, τη μουσική ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, την κίνηση η Ολια Λυδάκη. Παίζουν ο Πέτρος Σπυρόπουλος και ο Θοδωρής Σκυφτούλης. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 24 Νοεμβρίου το έργο «Ρουμπελστίλσκιν» του Μάικ Κένι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή