Εργα χαρακτικής στο Μέτσοβο

Εργα χαρακτικής στο Μέτσοβο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρόν της ελληνικής χαρακτικής διερευνά η μεγάλη φετινή έκθεση της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ που εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Μέτσοβο. Η παρουσίασή της στη συγκεκριμένη πόλη μόνο συμπτωματική δεν μοιάζει: η χαρακτική είναι μια μορφή εικαστικής δημιουργίας ιδιαίτερα οικεία για το κοινό του Μετσόβου, μιας και η χάραξη στο ξύλο συνιστά ζωντανό στοιχείο της παραδοσιακής του τέχνης. Παρουσιάζονται έργα 52 χαρακτών μελών της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, χαραγμένα και τυπωμένα τη διετία 2006-2007. Σκοπός της έκθεσης είναι να εστιάσει στο «σήμερα» της ελληνικής χαρακτικής, καλώντας τους καλλιτέχνες να καταθέσουν την πρότασή τους μέσα από τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη. Οσο διαρκεί η έκθεση θα «τρέχουν» οι «Δημιουργικές Συναντήσεις», ένας θεσμός που εγκαινίασε η Πινακοθήκη το 1995. Ετσι η κεντρική εικαστική έκθεση στην Πινακοθήκη συνδυάζεται με την παρουσία και τη διαμονή των καλλιτεχνών στο Μέτσοβο, την οργάνωση συζητήσεων, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών συναντήσεων, καθώς και εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα μιλήσουν για τη δουλειά τους ανήμερα των εγκαινίων. Η έκθεση, μετά το Μέτσοβο (έως τις 10 Δεκεμβρίου), θα μεταφερθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή