Με έμπνευση την Κάλλας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη εκδήλωση που τιμάει το έτος Μαρία Κάλλας είναι η έκθεση γλυπτικών κοστουμιών του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου που διοργανώνει η «Εταιρεία για το Κτίριο της Οπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας». Τα εγκαίνια της έκθεσης, της οποίας την επιμέλεια έχει η Κατερίνα Κοσκινά, θα πραγματοποιηθούν απόψε στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τραπέζης (8.00 μ.μ.).

«Η έκθεση του Νίκου Φλώρου προήλθε από την ίδια του την αγάπη προς την Μαρία Κάλλας αλλά και από την πίστη του ότι η Εταιρεία με το αίτημά της να ιδρυθεί η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, υπηρετεί το πνεύμα της με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Ετσι δέχτηκε την πρότασή μου να κατασκευάσει κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους που ερμήνευσε η ίδια με μοναδικό τρόπο» αναφέρει σε σημείωμά της η Βάσω Παπαντωνίου, πρόεδρος της Εταιρείας για το Κτίριο της Οπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας.

Ο καλλιτέχνης φιλοτεχνεί κοστούμια, έργα τέχνης που συνδυάζουν τη γλυπτική με την υψηλή ραπτική, τα οποία μπορούν να εκτεθούν η και να φορεθούν. Η κατασκευή τους είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κουτιά αλουμινίου, που μετά από ειδική επεξεργασία, θυμίζουν ύφασμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή