Ερχεται κρύο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί βουλευτές εκλέγονται για πρώτη φορά, όμως μόνον τέσσερις θα αποτελέσουν την «Dream Team», την «Ομάδα του Ονείρου» (ή του Εφιάλτη) της Βουλής των Ελλήνων. Αυτήν την εντύπωση σχηματίσαμε βλέποντας τον Αδ. Γεωργιάδη στην εκπομπή-τηλεμάρκετινγκ βιβλίων «Ελληνική Αγωγή». Στην ομάδα αυτήν ανήκουν, εκτός από τον ίδιο, οι βουλευτές Θ. Πλεύρης, Μ. Βορίδης και Κ. Βελόπουλος. Αν και ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν υποτιμά τον πρόεδρο και τους άλλους βουλευτές του κόμματός του, φαίνεται ότι η τετράς αυτή θα αποτελέσει την αιχμή του κοινοβουλευτικού δόρατος του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για την πιο δυνατή ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Κοινοβούλιο, συμφώνησε ενθουσιασμένος ο αδελφός του κ. Γεωργιάδη.

Ας φορέσουμε κασκόλ, σκούφους και παλτά, γιατί αν μέχρι τώρα νιώθαμε απλώς μια κρύα ανάσα στο σβέρκο, σύντομα θα έρθει πολικό ψύχος.

Ασφαλώς δεν είναι τηλεοπτικά τα αίτια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΛΑΟΣ, όμως τα τελευταία χρόνια αρκετές εκπομπές, όχι απλώς παρέβλεπαν τα ακροδεξιά και υπερεθνικιστικά χαρακτηριστικά αυτού του κόμματος, αλλά συνέβαλλαν στην εικονική «επανίδρυσή» του ως πολυσυλλεκτικού και πατριωτικού αλλά όχι ρατσιστικού πολιτικού σχηματισμού.

Ας ξεφύγουμε όμως από τη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων και ας αναλογιστούμε την «Εκδίκηση της (τηλε)Γυφτιάς». Ας θυμηθούμε πώς, τον Ιανουάριο του 2004, τα κρατικά κανάλια και αρκετά ιδιωτικά κάλυψαν, σε απευθείας σύνδεση, την πορεία/προσκύνημα του Γ. Παπανδρέου στο Καλέντζι της Αχαΐας. Καταιγισμός από έκτακτα δελτία σε κάθε στάση της αυτοκινητοπομπής, όταν οπαδοί του κόμματος ξεχύνονταν στην Εθνική οδό για να ζητωκραυγάσουν τον καινούργιο αρχηγό. (Για «διατεταγμένη μιντιοκρατία» μιλούσε τότε το κύριο άρθρο της «Κ».)

Είναι αυτονόητο ότι η τηλεόραση και γενικότερα τα ΜΜΕ δεν περιγράφουν απλώς, αλλά και επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις – ένα φαινόμενο που δεν είναι ούτε νέο ούτε αποκλειστικά ελληνικό. Εδώ και τέσσερις μέρες οι τηλεθεατές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο σπίτι του κομματικού Big Brother, ενώ τα τρία τηλεφωνικά γκάλοπ της Δευτέρας έδειξαν ότι ο κυρίαρχος λαός θεωρεί τον κ. Παπανδρέου καταλληλότερο «προτεινόμενο» για αποχώρηση – αν και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στο «λάιβ» του έκτακτου συνεδρίου (Pasok Story in Concert). Το πολιτικό αυτό ριάλιτι δεν θα έβλεπε το φως αν δεν υπήρχαν τόσοι παίκτες-στελέχη πρόθυμοι να ανοίξουν την καρδιά τους στα «Παράθυρα Εξομολόγησης», να κάνουν δηλώσεις πίστης ή αποκήρυξης υποψηφίων μπροστά στην κάμερα.

Ποιος ο λόγος να κουράζεται κανείς, να ανατρέχει σε μητρώα «φίλων και λαών», όταν εδώ και έξι χρόνια ο λαός εκπαιδεύεται στο televoting, την τηλεφωνική ψηφοφορία; Κάποιος έμπειρος τηλεστάρ θα βρεθεί για να παρουσιάσει το πολιτικό ριάλιτι «Ο Νέος Υποψήφιος», που σίγουρα θα έχει καλύτερη τύχη από τον παλιό «Υποψήφιο» (διασκευή του αμερικανικού «Τhe Apprentice»), το οποίο παρουσίαζε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ως τηλεοπτικός ομόλογος του Ντόναλντ Τραμπ. Η φράση «Εφυγες» ήταν η απόδοση στα ελληνικά του «Υοu are fired», αν και στον «Νέο Υποψήφιο», το «έφυγες» έχει ήδη αποφασιστεί, έχει ειπωθεί και έχει τυπωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή