«Αλέξανδρος» δύο βραδιές στο Ηρώδειο

«Αλέξανδρος» δύο βραδιές στο Ηρώδειο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο μουσικό του έργο «Αλέξανδρος. Δρόμοι που δεν περπάτησες» παρουσιάζει απόψε και αύριο στο Ηρώδειο (9 μ.μ.) ο Σταμάτης Σπανουδάκης, εμπνευσμένος για άλλη μια φορά από τον αγαπημένο του ήρωα. Μαζί του θα είναι η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και η Χορωδία της ΕΡΤ με αρχιμουσικό τον Αντώνη Κοντογεωργίου.

Ο «Αλέξανδρος. Το παραμύθι της Ανατολής, το όνειρο της Δύσης» (1994) ήταν ο πρώτος δίσκος ορχηστρικής μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη, αφιερωμένος στον μεγάλο Μακεδόνα και τις εκστρατείες του, που τον έφεραν μέχρι τη μακρινή Ινδία. Σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά, ο Σταμάτης Σπανουδάκης περπατάει μουσικά, μαζί με τον Μεγάλο Αλέξανδρο σε «δρόμους που δεν περπάτησε». Ο ίδιος, απευθυνόμενος στον αγαπημένο του ήρωα γράφει: «Είναι καιρός που δεν σου έγραψα και θα ήθελα να σου εξηγήσω το γιατί σου γράφω πάλι τώρα, δεκατρία χρόνια μετά από εκείνο το πρώτο, σημαδιακό για μένα τουλάχιστον, γράμμα. Ενα γράμμα που μου έδωσε πολλή δύναμη και με πήγε σε δρόμους που ίσως πάντα ήταν δικοί μου, αλλά δεν το είχα καταλάβει ώς τότε. Χρειάστηκαν η μορφή και η μυστική, αλλά τόσο έντονη παρουσία σου, για να καταλάβω και να προχωρήσω».

Τις συναυλίες του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο διοργανώνει το «Μελωδικό Καράβι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή