Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν το ξέρετε, αλλά ο Πολ Ποτς είναι φίλος σας. Τόλμησε να κάνει αυτό που εσείς σκέφτεστε από παιδί, αλλά ακόμη δουλεύετε στην ίδια δουλειά. Είναι ο τενόρος που ξεπέρασε τον εαυτό του και έλαμψε σε ένα καλοκαίρι, και που από άσημος, αν όχι «ασήμαντος», έγινε το φαινόμενο των τηλεοπτικών ταλέντων. Ο Πολ Ποτς θα γίνει 37 ετών σε λίγες ημέρες. Πριν από δύο μήνες βγήκε από τη Sony BMG το πρώτο του άλμπουμ (One Chance) που είναι ήδη νούμερο 1 στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στη Νορβηγία, στη Δανία, στην Κορέα και στο Χονγκ Κονγκ. Τον Ιούνιο κέρδισε τον διαγωνισμό του Britain’s Got Talent και ώς εκείνη την ώρα δούλευε ως υπεύθυνος σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, δώδεκα χιλιόμετρα από το σπίτι του κοντά στο Μπρίστολ.

Ο Πολ Ποτς φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το μέλλον του. Οχι μόνο ξεχρέωσε τα 45.000 ευρώ που χρωστούσε στις τράπεζες, αλλά οι συναυλίες που έχει προγραμματίσει τον συντηρούν διαρκώς στην επικαιρότητα. Είναι το ασχημόπαπο που πίστεψε στον κύκνο, αλλά είναι η μόνη ίσως περίπτωση που το έκανε τόσο μεθοδικά, τόσο θεαματικά, τόσο συγκινητικά. Ο Πολ Ποτς καθώς τραγουδούσε στην κριτική επιτροπή την άρια του Πουτσίνι Nessun dorma κατόρθωσε να μετατρέψει την ειρωνική δυσπιστία της κριτικής επιτροπής σε έκπληξη και θαυμασμό και να κάνει 2.000 θεατές να σηκωθούν όρθιοι χειροκροτώντας τον (δείτε το στο www.youtube.com). Ενας άντρας από την πίσω αυλή της Αγγλίας, χωρίς να είναι όμορφος, χωρίς να έχει σώμα μοντέλου, χωρίς να είναι εκ πρώτης όψεως χαρισματικός, έκανε ακόμη και τους τοίχους να δακρύσουν με τη φωνή του.

Ποπ όπερα

Ο Πολ Ποτς έκανε πολλούς να δουν με άλλο μάτι τους διαγωνισμούς ταλέντων. Νεαροί τραγουδιστές με φωνή τενόρου σε μικρές γωνιές μακριά από τα κέντρα θέλουν να γίνουν «Πολ Ποτς». Στη συμπαθητική μορφή του, τόσο προσιτή και διόλου απειλητική, ενσαρκώνεται τώρα το όνειρο πολλών. Αλλά ο Πολ Ποτς είναι «ένας» που έχει τη μαγνητική ιδιότητα του σταρ.

Στο fan site του (www.paulpottsofficial.com) 400.000 «χτυπήματα» από όλο τον κόσμο καταγράφονται με περηφάνια. Στην προσωπική του ιστοσελίδα (www.paulpottsuk.com), ο Πολ Ποτς δηλώνει με συμπαθητική αφέλεια ότι πετάει στα σύννεφα. Μαζί με τη δική του επιτυχία, ένας ολόκληρος κλάδος που τροφοδοτεί στην αγορά τους άρρενες αστέρες της ποπ όπερας τρίβει τα χέρια του. Ο Πολ Ποτς βέβαια δεν έχει την επιδερμική λάμψη των Il Divo ούτε την πιο γκλάμορ εμφάνιση του επίσης αγαπημένου στους Βρετανούς Russel Watson. Συνδυάζοντας φωνή και ρεπερτόριο που διεισδύει εύκολα σε πιο πλατιά στρώματα, ο Πολ Ποτς είναι η νέα κατάκτηση της μουσικής αγοράς. «Επιτρέποντας» την άνοδο σε έναν τραγουδιστή που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται αυτό που είναι, η αγορά διευρύνει αναπόφευκτα τις δυνατότητες προσέλκυσης υποψηφίων. Στρατιές κάνουν ήδη ουρά ή τουλάχιστον όνειρα. Ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν πλαστικές ούτε να ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια για να έχουν την τύχη του Πολ Ποτς. Βέβαια κανείς δεν τους είπε ότι πρέπει πρώτα να δούμε -να χαρούμε την άνοδο και την πτώση του πιο συμπαθητικού «άσχημου» τενόρου πριν επιτραπεί η είσοδος στον επόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή