«Μανόν Λεσκώ» του Τζιάκομο Πουτσίνι

«Μανόν Λεσκώ» του Τζιάκομο Πουτσίνι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά της Ντόιτσε Γκράμοφον Μεγάλες Οπερες συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με ένα ακόμα σημαντικό, ιδιαίτερα δημοφιλές έργο του Ιταλού συνθέτη Τζιάκομο Πουτσίνι (1858-1924), την «Μανόν Λεσκώ». Αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια του Πουτσίνι στον χώρο του μελοδράματος αλλά η πρώτη με την οποία έδειξε την πραγματική του αξία, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για τα άλλα σπουδαία έργα που θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Η «Μανόν Λεσκώ», παρά τον έντονα ρομαντικό χαρακτήρα της, σηματοδοτεί επίσης το πρώτο του δείγμα γραφής στη σχολή του βερισμού, του μουσικού νατουραλισμού. Στο μυθιστόρημα του αββά Πρεβώ «Η ιστορία του ιππότη Ντε Γκριέ και της Μανόν Λεσκώ», ο Πουτσίνι βρήκε τη θεματολογία που του ταίριαζε και η πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου 1893 στο Θέατρο Ρέτζιο του Τορίνο ήταν ένας θρίαμβος. Οπως σημείωσε ο ίδιος αργότερα, «Η Μανόν είναι η μοναδική από τις όπερές μου που ποτέ δεν με λύπησε… Μια κόρη υπόδειγμα!».

Η διανομή της Ντόιτσε Γκράμοφον περιλαμβάνει την υψίφωνο Μαρία Γκουλέγκινα (Μανόν), τον τενόρο Χοσέ Κούρα (Ντε Γκριέ), τον βαρύτονο Λούτσιο Γκάλλο (Λεσκώ), ενώ τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου διευθύνει ο Ρικκάρντο Μούτι.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου θα διατίθεται στα περίπτερα το 17ο έργο της σειράς Μεγάλες Οπερες, «Μανόν Λεσκώ» του Τζιάκομο Πουτσίνι, στην τιμή των 8,90 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή